Kylling solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Meny m.fl. tilbagekaldes: Kan gøre dig syg

23/05/2023 19:50

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Købte du kylling sidste gang, du var en tur i supermarkedet? I så fald er det ikke sikkert, at du bør spise det.

Mest læste i dag

Nogle gange kan det give fin mening at købe færdigstegt kylling, da det kan bruges direkte i salater, madpandekager eller andet. Derfor er der også rigtig mange, der gør det.

Hvis du også har købt en pakke færdigstegt kylling på det seneste, bør du holde igen med at spise det. Det kan nemlig ikke udelukkes, at det er omfattet af denne tilbagekaldelse.

I en pressemeddelelse skriver Fødevarestyrelsen ifølge Dagens.dk, at virksomheden HKScan Denmark A/S tilbagekalder 'ROSE Stegt Barbecue Inderfilet'.

Disse pakker med kylling tilbagekaldes, da de ikke er blevet varmebehandlet tilstrækkeligt. Det betyder, at der er en risiko for, at kyllingen indeholder sygdomsfremkaldende bakterier.

Er der en risiko for dette, skal man selvsagt ikke spise det. Derfor lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsen på, at man enten kasserer det eller afleverer produkt retur til butikken, hvor det er købt.

Konkret er der tale om 'ROSE Stegt Barbecue Inderfilet', der har en nettovægt på 150 gram. Derudover oplyser Fødevarestyrelsen, at de tilbagekaldte varer har en sidste anvendelsesdato, der hedder 25.05.2023.

Alle tilbagekaldte pakker med kylling har følgende EAN-nummer: 5760725234450.

Pakkerne med kylling er blevet solgt i hele landet samt på Nemlig.com. I tilbagekaldelsen fremgår det, at produktet er blevet solgt i disse butikker: Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, 365discount, Irma, Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Foto: Fødevarestyrelsen

Da der er en risiko for, at kyllingen ikke er tilstrækkeligt opvarmet, kan den indeholde bakterier. Hvis disse bakterier ikke er blevet dræbt, kan det resultere i sygdom, især hvis kyllingen spises direkte fra pakken.

Hvis du allerede har spist den tilbagekaldte kylling, er det ikke nødvendigvis sikkert, at du bliver syg.

Men oplever du symptomer på sygdom, er det vigtigt, at du kontakter din egen læge. Han eller hun vil kunne hjælpe dig og give råd om, hvordan du skal håndtere situationen.