Kunder snydt med falske strømtilbud: Nu advarer de mod elselskab

02/10/2024 15:09

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Kunderne er blevet snydt med falske strømtilbud.

Mest læste i dag

Flere danske elselskaber er blevet mødt med hård kritik for deres forretningspraksis, og Forbrugerombudsmanden har nu udsendt en skarp advarsel til elselskabet Modstrøm.

Modstrøm er også at finde på Forbrugerrådet Tænks sorte liste over selskaber, man bør undgå, og de er blevet anklaget for vildledende markedsføring og brud på aftaleloven.

Dette fremgår af en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden, ifølge Ekstra Bladet.

Forbrugerombudsmanden har beskyldt Modstrøm for at anvende misvisende udsagn i deres markedsføring, hvor de blandt andet har reklameret med 'gratis strøm om natten'.

Derudover har selskabet ændret kunders elaftaler uden lovlig begrundelse i deres vilkår, hvilket strider mod både markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven.

Forbrugerombudsmand Torben Jensen understreger, at disse handlinger bryder med markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven:

"Ændringer i aftaler med forbrugere kan kun ske, hvis aftalen klart giver mulighed for det uden forbrugerens aktive samtykke", udtaler han og tilføjer:

"Forbrugerne skal tydeligt informeres om, hvornår priser eller vilkår kan ændres – ellers er betingelserne urimelige og ugyldige. Derudover skal ændringer varsles tydeligt, så forbrugerne kan tage stilling til, om de vil acceptere de nye vilkår eller opsige aftalen."

Mulige penge at få tilbage

Modstrøms uklare varsling af prisændringer har ført til, at flere kunder muligvis har betalt for meget uden at være ordentligt informeret om ændringerne.

Forbrugere, der har fået ændret deres elaftale på baggrund af ugyldige vilkår fra Modstrøm, kan have ret til tilbagebetaling.

Forbrugerombudsmanden opfordrer til at kontakte Ankenævnet på Energiområdet, hvis Modstrøm har afvist et krav om tilbagebetaling.

Modstrøm er ikke alene om at blive kritiseret, da flere andre selskaber på Forbrugerrådet Tænks liste også er blevet politianmeldt for ulovlige gebyrer og manglende gennemsigtighed i deres priser.