Kohberg-medarbejder lugtede af sved - så blev han fyret: Nu får han kæmpe erstatning

23/03/2023 12:56

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En mandlig Kohberg-medarbejder får nu 85.000 i erstatning.

En medarbejder på Kohbergs industribageri i Sønderjylland blev først advaret og derefter fyret på grund af klager fra kolleger og ledelse over hans svedlugt, som særligt om sommeren var “stærkt generende”.

Det fremgår af en kendelse fra Afskedigelsesnævnet, skriver Jydske Vestkysten.

Pakkemedarbejderen havde arbejdet i mere end 12 år som vikar og natarbejder og skiftede til natholdet i en ny afdeling, hvor hans lugtproblemer begyndte at opstå.

Efter klager fra kolleger fik han en skriftlig advarsel, men efter gentagne klager i sommermånederne blev han fyret i august 2022.

85.000 kroner i erstatning

Afskedigelsesnævnet tilkendte den fyrede medarbejder 85.000 kroner i erstatning for urimelig opsigelse.

Adm. direktør i Kohberg Bakery Group, René Normann Christensen, ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men skriver i et svar til Fagbladet 3F:

- Kohberg er en ansvarlig fødevarevirksomhed, og for at sikre kvaliteten af vores brød har vi meget høje og ufravigelige krav til hygiejnen i alle vores bagerier. Det hverken kan eller vil vi gå på kompromis med, og det kommer vi heller ikke til. Når vi taler om fødevaresikkerhed, er der ikke plads til individuelle hensyn, så hvis en enkelt medarbejder ikke lever op til kravene, vil det få konsekvenser nu og i fremtiden.

Kendelsen fra Afskedigelsesnævnet fokuserede på skillelinjen mellem det private og arbejdslivet, og lektor Ann-Louise Holten mener, at hvis virksomheden havde lagt vægt på, at lugten af sved påvirkede produktionen eller kerneopgaven, ville problemet måske have været lettere at forholde sig til.