Kørte i regnvejr: Førte til regning på 150.000 kroner

04/11/2023 12:38

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Lidt regn kostede parret dyrt.

Mest læste i dag

En skotsk par blev overrasket, da Tesla sendte dem en regning på £17.000. Johnny Bacigalupo og Rob Hussey delte deres oplevelse med at modtage den uventede regning på næsten 150.000 danske kroner efter deres elbil til en værdi af £60.000 svigtede under et voldsomt vejr i Edinburgh forrige uge.

Efter en "frustrerende" kommunikation med Tesla hævder parret stadig, at de er forpligtet til at betale £17.374, selvom de ikke mener, at fejlen skyldes dem.

Johnny og Rob forlod deres hjem i nærheden af Baberton på en lørdag aften for at tage ud at spise på en populær restaurant i byens centrum. Selvom de nåede frem til restauranten uden problemer, påstår de, at deres bil nægtede at starte, da de forsøgte at vende hjem.

De påstår, at de ventede i næsten fem timer på Teslas vejhjælp og har stadig ikke set deres luksusbil, siden den blev transporteret til det nærmeste servicecenter samme aften.

Johnny udtrykte sin forbløffelse og sagde: "Jeg kan ærlig talt ikke tro, at dette er sket. Da jeg først blev informeret, forventede jeg en regning på £500 eller £1.000. Da de nævnte over 17.000 pund, blev mit hjerte virkelig tungt. Vi var ude at spise og parkerede vores bil på Frederick Street. Selvfølgelig var vejret vådt sidste uge, men jeg kan ikke huske at have kørt gennem vandpytter eller noget lignende. Jeg var ikke lige på en off-road tur i bjergene."

Han fortsatte: "Efter middagen nægtede bilen simpelthen at køre. Vi måtte til sidst kontakte Tesla Roadside Assistance, omkring kl. 22. Efter flere opkald og et mislykket forsøg på at hente bilen blev den afhentet af et firma til Tesla-afhentning og leveret til Tesla Edinburgh omkring kl. 01."

Efter at have indgivet klager blev de kontaktet klokken 17.30 onsdag og informeret om, at batteriet var beskadiget på grund af vandindtrængen. Desværre var denne skade ikke dækket af den otteårige batterigaranti, og reparationen ville koste omkring £17.500.

Johnny var forbløffet og forstod ikke, hvordan det kunne være deres ansvar. Han sagde: "Jeg var målløs og manglede ord. De hævdede, at batteriet havde været udsat for vand. Men hvordan kan det være vores fejl?" Han fortsatte, "Efter at have talt med en chef blev jeg informeret om, at det skyldtes det dårlige vejr i Skotland. De sagde, at det ikke nødvendigvis var vores skyld, men at Tesla ikke dækkede det under garantien. Han mindede mig om, at der var udsendt et gult vejrvarsel i visse områder af Skotland."

Johnny tilføjede: "Jeg har aldrig hørt om noget lignende. Han sagde, at det også kan ske med Range Rovers og Mercedes, men jeg kan ikke rigtig tro det."

Edinburgh Live bekræftede regningen på £17.374 efter at have set korrespondancen mellem parret og Tesla. Desuden lovede Tesla kundeservice via e-mail at undersøge klagen og give et svar på vegne af virksomheden.

Johnny sluttede af med at udtrykke sin skuffelse over kundeservicen og sagde: "Hvis jeg havde vidst, at kundeservicen ville være så dårlig, er jeg ikke sikker på, om jeg ville have købt bilen. Er de overhovedet klar over, at vi er i Skotland? Det vejr var ikke usædvanligt for os."