Indkøbstur i Netto tog en uventet drejning for 12-årig pige: Fik en lærestreg for livet

04/10/2023 11:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hun gør det aldrig igen, lyder det.

Mest læste i dag

I barndommen er det helt naturligt at begå fejl og udføre handlinger, som man måske ikke ser med stolthed tilbage på, når man bliver ældre. Dette er en essentiel del af børns udviklingsproces, hvor de ofte ikke forstår konsekvenserne af deres handlinger, før de begår fejl.

Disse handlinger kan variere fra at spilde mad på gulvet til at begå direkte ulovligheder. For nylig eksemplificerede en 12-årig pige den sidstnævnte og mindre beundringsværdige kategori, da hun besluttede at stjæle slik og chips i en butik.

Viborg Stifts Folkeblad rapporterede hændelsen.

I Netto på Vesterbrogade i Viborg bemærkede butikkens ansatte, at den 12-årige pige ikke fulgte loven, da hun besøgte butikken en mandag eftermiddag.

Omtrent kl. 15:30 blev den 12-årige pige fanget i at stjæle både slik og chips, som hun denne gang "glemte" at betale for. Det samlede beløb for det stjålne var 211 kroner. Da hun er under 15 år, vil hun ikke blive straffet juridisk.

Ikke desto mindre har denne oplevelse formentlig lært hende en livslektion, som hun ikke vil gentage i fremtiden:

"Hendes forældre og myndighederne er blevet underrettet, så hun vil ikke gentage dette i fremtiden," udtalte Henrik Hansen, en lokalpolitimand i Viborg.