Greta Thunberg i angreb på Danmark: Ikke gode nyheder

04/12/2020 14:48

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Den verdenskendte klimaaktivist Greta Thunberg er ikke begejstret over den danske plan om at stoppe al olieudvinding i 2050.

Et flertal i folketinget nåede torsdag aften til enighed om en ny aftale. Al olieudvinding skal stoppe om præcist 30 år, altså i 2050.

Aftalen har fået en lidt blandet modtagelse rundt om i landet.

Klimaminister Dan Jørgensen fra Socialdemokratiet, beskriver aftalen som noget stort, der vil blive lagt mærke til i resten af verden.

”Det vil give genlyd ude i verden, at vi træffer denne beslutning. Den flugter med vores beslutning om at være fossilfri i 2050,” – Har ministeren udtalt til Ritzau.

Men Greta Thunberg er ikke helt enig, og synes at mene at den nye aftale, med tre årtiers ventetid er for uambitiøs.

For os børn er det ikke gode nyheder

Hun skriver i et opslag på twitter – ” Den virkelige nyhed er, at Danmark tilsyneladende vil fortsætte med at udvinde fossile brændstoffer i yderligere tre årtier. For os børn er det ikke den 'gode nyhed', som nogle mennesker synes at tænke. Vi er i en klimakrise. Opfør jeg tilsvarende,”

Greta kan da også finde støtte i folketinget.

Enhedslistens klimaordfører, Mai Villadsen, glæder sig over hvad hun også kalder en stor aftale, men er enig med Thunberg i at planen er for uambitiøs.

”Det er historisk og et enormt vigtigt skridt for klimaet, at vi i dag siger stop for ny oliejagt efter 2050. Men i Enhedslisten mener vi, at man skal gå længere. Mere olie skal blive i jorden,” – Siger hun til Ritzau.