Frugt solgt i butikker over hele landet tilbagekaldes: Forbundet med potentielle sundhedsrisici.

15/08/2023 19:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Kasser produktet eller lever tilbage.

Mest læste i dag

Virksomheden Local and Global har trukket deres økologiske røde grapefrugter tilbage efter fund af forhøjet mængde af pesticidet glufosinat. Dette skridt er blevet taget i samarbejde med Fødevarestyrelsen.

Kunder, som har erhvervet disse grapefrugter, opfordres til enten at bortskaffe dem forsvarligt eller levere dem tilbage i den pågældende indkøbssted.

De identificerede grapefrugter er blevet solgt som løssalg under batchnummer 70192122.

Her er de solgt

Salgssteder inkluderer diverse butikker landet over siden 4. juni 2023. Dette inkluderer et udvalg af butikker, såsom Heksekosten i Silkeborg, Rødmose Gartneri i Viuf, Stengårdens Butik i Birkerød, Ren Kost i Århus, Naturpoteket City og Naturlig Høst i København, Holistia i Odense samt Radissen i Viborg.

Beslutningen om tilbagekaldelsen er taget på baggrund af en overskridelse af fastsatte EU-grænseværdier for pesticider i grapefrugterne. Selvom der kan forekomme rester af pesticider i vegetabilske produkter, har EU etableret specifikke niveauer for disse rester.

De pågældende grapefrugter har overskredet disse niveauer, hvilket medfører en potentiel sundhedsrisiko. Det er dog vigtigt at bemærke, at truslen ikke er øjeblikkelig, men snarere relateret til længerevarende forbrug. Dette betyder, at akutte symptomer ikke umiddelbart forventes hos forbrugerne.

Local and Global, med hovedkontor på Bjørnkærvej 5 i Randers, har initieret denne tilbagekaldelse af grapefrugterne. Forbrugere, der har købt de pågældende produkter, opfordres til at håndtere dem ansvarligt ved enten at bortskaffe dem forsvarligt eller returnere dem til det oprindelige indkøbssted.