Forvirring blandt danske bilister: Dette er den rigtige måde at blinke på, når du kører i en rundkørsel

27/11/2023 06:29

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Det er langt fra alle bilister, der er klar over, hvordan reglerne i en rundkørsel egentlig er.

Mest læste i dag

Rundkørsler kan være en kilde til forvirring for mange bilister, især når det kommer til brugen af blinklys. Men frygt ikke, her præsenteres en guide til korrekt anvendelse af blinklys i forskellige situationer i rundkørslen.

Når du nærmer dig en rundkørsel, er det vigtigt at reducere hastigheden til omkring 20-30 kilometer i timen. Husk, at du altid har ubetinget vigepligt, når du skal ind i en rundkørsel. Det er også vigtigt at orientere dig grundigt i forhold til den øvrige trafik, inden du kører ind i rundkørslen.

Hvis du skal af ved den første vej i rundkørslen, skal du aktivere blinklyset, inden du når frem til hajtænderne. Tænk på det som at dreje til højre i et vejkryds eller komme ud fra en sidevej. Husk altid at passere eventuelle veje og indkørsler, inden du aktiverer blinklyset, så de bagvedkørende ikke fejlagtigt tror, du drejer før rundkørslen.

Skal du derimod af ved en anden vej end den første, skal du først aktivere blinklyset, når du er cirka ud for midten af den vej, der kommer før den vej, du skal køre af ved. Pas på med at aktivere blinklyset for tidligt, så de, der holder og venter på at komme ind i rundkørslen, ikke fejlagtigt tror, du skal ud ad den vej, de kommer fra.

I tilfælde af rundkørsler med flere vejbaner er der også regler for, hvordan man skal bruge den venstre bane. Vejdirektoratet har udarbejdet en videoguide til dette, som kan være nyttig at se.

Så nu er du klædt på til at navigere rundt i rundkørslerne med korrekt brug af blinklys. Husk altid at orientere dig og køre med passende hastighed, så vi alle kan komme sikkert rundt i trafikken.