Flueekspert: Sådan slipper du af med fluer med noget, næsten alle har i hjemmet

24/06/2023 15:30

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
En skadedyrsekspert har delt et simpelt trick, der kan hjælpe dig med at forvise fluer fra dit hjem denne sommer uden brug for skrappe kemikalier – og det er også billigt. Det koster kun 10 kr.

Mest læste i dag

Væk med fluer

Sommeren nærmer sig, og det betyder godt nyt for de fleste af os, der elsker at nyde solen og åbne vores vinduer for at få frisk luft ind. Dog kan det være irriterende, når insekter som fluer kommer ind i dit hjem, når du har vinduerne åbne.

Men der er heldigvis en nem måde at holde fluer væk fra dit hjem på, og du behøver ikke bruge dyre kemikalier for at slippe af med dem. Et smart trick til at skræmme fluer væk er at have en simpel mynteplante på din vindueskarm, da det er en af de lugte, som fluer hader. Du kan købe en sådan plante i Asda for så lidt som 9 kr.

Alternative måder at holde fluer væk

Alternativt kan du bruge pebermynteolie til at skræmme dem væk, selvom det vil koste lidt mere. Ifølge skadedyreeksperten Jordan Foster fra Fantastic Pest Control er alt, hvad du har brug for, for at holde fluer på afstand, nogle vatrondeller, som kan købes for så lidt som 15 kr hos Wilko, og en duft, som insekterne virkelig ikke kan lide.

Fluer er ikke glade for mange æteriske olier, herunder pebermynte og lavendel, mens citronella også er en duft, der er kendt for at skræmme dem væk.

Hvis du ikke har nogen olier ved hånden, kan du endda bruge det pålidelige naturlige rengøringsprodukt hvid eddike.

Jordan fortalte til The Express: "Den kraftige duft af æteriske olier som pebermynte, eukalyptus, lavendel og citronella skræmmer fluer væk. Ved at bruge disse olier i diffusere, sprays eller ved at blødgøre vatrondeller i dem og placere dem i områder, hvor fluer er til gene, vil hjælpe med at eliminere dem, " og han tilføjede: "At bruge eddike som et middel mod fluer kan være effektivt. Hvis du sprayer en blanding af vand og hvid eddike rundt i huset eller bruger det til at rengøre overflader, vil det afskrække fluer fra at blive."