Flere tusinde danskere har fået lækket deres CPR: Se om du er iblandt

24/06/2023 07:11

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Rigtig mange danskere har fået lækket deres informationer, og det skyldes en fejl hos teleselskabet.

Mest læste i dag

Danmarks tredjestørste teleselskab, 3, er blevet ramt af et datalæk, hvor følsomme oplysninger fra 6.625 kunder er blevet kompromitteret. 

Lækket involverer CPR-numre, navne, adresser, telefonnumre og IP-adresser. Det er især bekymrende, da CPR-numre kan misbruges til identitetstyveri.

Teleselskabet har iværksat en omfattende undersøgelse og anmeldt sagen til politiet. Kundedirektør i 3, Peter Kirk Nielsen, udtaler, at teleselskabet tager sagen meget alvorligt: 

“Da vi blev gjort bekendte med sagen, lukkede vi ned for fejlen med det samme og fik identificeret årsagen”. fortæller han i en pressemeddelelse.

Lækket skete ikke på 3’s egne systemer, men blev muliggjort gennem en underleverandør. Uvedkommende fik adgang til kundedata via et lokalt drev på en computer tilhørende en af underleverandørens medarbejdere.

“Det er med stor beklagelse over for vores kunder, at jeg må meddele, at 3’s underleverandør har orienteret os om, at udefrakommende uretmæssigt har tiltvunget sig adgang til vores kundedata”, siger Peter Kirk Nielsen.

Han understreger, at der ikke er blevet lækket bankoplysninger eller betalingsdata. Alle de berørte kunder er blevet kontaktet af teleselskabet.

Det er vigtigt for kunder, der har været udsat for datatyveri, at vide, hvor de kan søge hjælp. Det Kriminalpræventive Råd tilbyder assistance og rådgivning til dem, der er ramt af tyveri af CPR-numre og andre personlige data.

Teleselskabet 3 har over 1,5 millioner kunder, og dette datalæk påvirker virksomhedens image i forhold til kunders datasikkerhed. Virksomheden arbejder på at styrke sikkerheden og forhindre lignende hændelser i fremtiden.