'Farvel' til kvitteringer: Nu tager Lidl skridtet videre

25/11/2023 06:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Lidl tager skridtet videre.

Mest læste i dag

Nu har Lidl gjort det muligt for deres kunder aktivt at undlade papirkvitteringer, når de handler, og i stedet modtage dem digitalt via Lidl Plus-appen:

"Reducer papirforbruget - sig nej tak til din fysiske kvittering." Sådan opfordrer dagligvarekæden Lidl nu deres kunder til i forbindelse med lanceringen af en ny funktion i Lidl Plus-appen. Her har kunderne mulighed for at fravælge papirkvitteringerne og i stedet vælge den digitale version via appen. Formålet med dette initiativ er at mindske det betydelige forbrug af papir, der normalt anvendes til kvitteringer i butikkerne, samtidig med at få kunderne til at reflektere over nødvendigheden af fysiske kvitteringer.

Denne information kommer fra en pressemeddelelse fra Lidl.

Mange kunder ønsker en fysisk kvittering for at kunne kontrollere deres indkøb, men efterfølgende smider de typisk kvitteringen ud. Nu har man mulighed for at tjekke sin Lidl-kvittering digitalt med god samvittighed - en mulighed, som Lidl håber, at flere kunder vil benytte sig af.

"Hvert år forbruges store mængder papir til kvitteringer i dagligvarebutikker, hvilket udgør et betydeligt ressourcespild. Med den nye funktion håber vi, at flere kunder vil overveje, om de virkelig har brug for den fysiske kvittering. Det er vigtigt at understrege, at den digitale kvittering har samme gyldighed som en trykt kvittering ved returnering eller reklamation," forklarer Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl Danmark.

En mere digital retning

Lidl fortsætter med at undersøge måder at reducere ressourcespild på og bruger allerede FSC-certificeret termopapir til butikkernes bonruller, hvilket er mere miljøvenligt, da papiret er genanvendeligt og produceret uden brug af kemiske farvestoffer.

Desuden har Lidl som den første dagligvarekæde i Danmark afskaffet den fysiske tilbudsavis i København og Odense.

"Vi bevæger os gradvist i en mere digital retning og oplever generelt en positiv modtagelse fra vores kunder. Flere og flere benytter sig af Lidl Plus-appen, hvor de kan finde gode tilbud, da de opdateres i realtid. Vi er dog opmærksomme på, at ikke alle er lige digitale, og det vil derfor være op til den enkelte kunde at beslutte, om de ønsker at undlade de fysiske kvitteringer," siger Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl Danmark.

Flere fordele med appen

Lidl Plus-appen kan gratis downloades og tilbyder flere kundefordele, herunder samling af Lidl-kvitteringer, skarpe kupon-tilbud, adgang til tilbudsaviser, butiksinformation og medlemskort. Yderligere oplysninger om Lidl Plus findes på lidl.dk/Lidl-Plus eller via App Store og Google Play.