Fantastiske vasketricks: Sådan får du dit tøj helt hvidt

20/05/2024 17:00

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Har du problemer med at få dit hvide tøj til at holde den helt hvide farve? Så kan disse tips helt sikkert hjælpe dig.

Mest læste i dag

Det kan være en udfordring at holde farven på hvidt tøj. Med tiden falmer den kridhvide farve og i stedet bliver tøjet mere mat. Måske bliver det også mere gråligt eller gulligt.

Det er ærgerligt at smide hvidt tøj ud, som ikke fejler andet, end at farven er blevet mindre pæn. 

I stedet kan man benytte sig af en række smarte - og ikke mindst nemme tricks til, at holde tøjet skinnende hvidt.

Desuden hjælper disse metoder også med at fjerne genstridige pletter på det hvide tøj.

Sidst men ikke mindst, så sparrer disse tricks dig for, at skulle bruge penge på dyre rengøringsmidler, som er spækket med kemikalier. 

Herunder kan du se de tre smarte metoder, der kan hjælpe dig til at få tøjet helt hvidt igen.

Bagepulver 

De fleste har bagepulver i skabet derhjemme, og faktisk er det ikke kun til bagning, at dette er en god ingrediens. Bagepulver har nemlig også andre gode egenskaber og kan netop i dette  tilfælde, hjælpe med at gøre dit tøj hvidere.

Bland 250 ml bagepulver i fire liter vand. Læg herefter tøjet i blød i blandingen i et par minutter. Efterfølgende smider du tøjet i maskinen og vasker som vanligt. Når tøjet igen tages ud af vaskemaskinen, har det igen en flot hvid farve. 

Aspirin

Aspirin eller acetylsalicylsyre tabletter. Faktisk er det et lægemiddel mod svage smerter som eksempelvis hovedpine, feber og tandsmerter.

Men det kan altså også gøre underværker for vasketøjet. Det er selve acetylsalicylsyren der hjælper med at fjerne pletterne på tøj. 

Knus seks aspirin eller acetylsalicylsyre tabletter og læg det i en skål vand. Herefter lægger du tøjet i blød i blandingen i 30 minutter og efterfølgende vasker du dit tøj som normalt. Når maskinen er færdig med at vaske dit tøj, vil pletterne blot være fortid.

Foto: Shutterstock

Eddike og citron 

Eddike har mange fantastiske egenskaber og er et vidundermiddel i mange rengøringssituationer - heriblandt også tøjvask.

Det samme gælder citron. Disse to ting fjerner nemlig de sværeste pletter og neutraliserer også dårlig lugt.

Derfor hjælper eddike også med, at vedligeholde farven på dit tøj og fordindrer derfor også hvidt tøj i at bliver gråt. 

Du skal blot tilsætte lidt eddike og en skefuld citronsaft til vasken, i det rum hvor du normalt kommer vaskepulver i. Sådan får du igen skinnende hvidt tøj.