Familie flyttede ind i drømmehus: Fik et chok, da de fandt ud af, hvem naboerne var

24/05/2024 23:21

|

Redaktionen

Foto: Privat
Familien Njoten kunne næsten ikke tro det, da de fandt ud af, hvem deres nye naboer var.

Mest læste i dag

Kjetil Njoten og hans kone Zoe Leigh-Njoten tog for fem år siden springet og flyttede fra London til Los Angeles. De havde længe drømt om at finde deres ideelle hjem, og sidste sommer blev drømmen til virkelighed.

De havde imidlertid aldrig forestillet sig, hvem deres naboer ville vise sig at være. Det var næsten for godt til at være sandt.

Familien Njoten havde tidligere set deres naboer, men det var først under karantænen, at de virkelig lærte hinanden at kende.

Kvarteret arrangerede en "social distanceringsfest" på gaden, og det var her, at familien besluttede at gå over og tale med Erik og Jen Strøm, skriver Washington Post ifølge Sosialnytt.

Kjetil, der kommer fra Norge, opdagede hurtigt, at Erik havde norske slægtninge. De to fandt hurtigt en fælles forbindelse. Jen, Eriks kone, delte, at hun havde forsøgt at finde den ø, hvor hendes mands forfædre stammede fra, men havde ikke haft heldet med sig. Øen skulle efter sigende hedde Newton.

Dette gav anledning til Kjetils vittighed om, at det kunne have været øen Njoten, som han selv kom fra. Njoten, eller Njøten, ligger uden for Bergen og har kun omkring 30 indbyggere.

Foto: Privat

Samme aften sendte Kjetil en e-mail til sin mor og spurgte hende, om hun kunne undersøge Njøtens beboere.

Da han vågnede næste morgen, var der et svar. Det viste sig, at Erik faktisk kom fra samme ø. Men ikke nok med det, Erik og Kjetil havde også samme tip-tip-oldefar ved navn Jacob Njoten.

Kjetil og Zoe kunne ikke vente med at dele den fantastiske nyhed med deres naboer. De inviterede dem over, og det var på gaden, at Erik opdagede, at de to naboer ikke kun kom fra samme ø, men faktisk var i familie.

- Vi var ekstatiske, siger Jen.

- Hverken os eller dem kunne tro det, siger Kjetils kone, Zoe, og fortsætter:

- Vi endte med at bo på samme gade som mennesker, der kommer fra denne lille ø i Norge. Det er vanvittigt. Det er helt fantastisk.

Erik kontaktede også sin mor og spurgte hende, om hun havde nogle billeder af den norske familie. Det havde hun. Et af billederne var fra en stor familiesammenkomst i 1990'erne, hvor flere af Eriks slægtninge var til stede. Og på dette billede sad der en lille dreng ved navn Kjetil.

- Det skræmte os lidt i begyndelsen, siger Kjetil.

Nu ser begge familier frem til, at coronakrisen er ovre, så de kan lære hinanden endnu bedre at kende og ikke mindst tage på ferietur til Norge og besøge Njøten.

Zoe delte deres glæde og forventninger i et opslag på Facebook:

- Det mest fantastiske ting nogensinde er sket for vores familie! I går mødte vi vores naboer (selvom det var med afstand), og vi fandt ud af, at begge vores familier har generationer af slægtninge fra Norge. Det i sig selv var spændende, men så begyndte vi at tale om, hvor i Norge de kom fra, og det viste sig, at Eriks familie troede, at deres forfædre kom fra en ø ved navn Newton (som de har søgt efter i mange år!).

- Som en joke foreslog vi, at det kunne være Njoten Island, hvor Kjetil Njoten kommer fra. Vores søster, Liv Njøten, lavede nogle efterforskninger, og på trods af sandsynlighedslovene viser det sig, at vi er i familie, og at Kjetils tip-tip-oldefar og Eriks tip-tip-oldefar er én og samme person! Og det viser sig, at han boede i det smukke hus på Njoten, hvor Kjetil voksede op! Hvad er oddsene? Denne ø er kun 1 mile lang og 3 miles bred, med omkring 15 huse!

- Dette er den mest utrolige begivenhed, der nogensinde kunne ske for os alle! Det er overvældende, at skæbnen har bragt os sammen her i La Crescenta, Californien, kun 4 huse fra hinanden! Hvor er det dejligt at have noget så fantastisk og specielt at fejre i disse mærkelige tider, vi lever i. Vi kan ikke vente med at invitere vores nyfundne familie ind i vores hjem og give dem et stort kram (når vi igen får lov til det i fremtiden).