Ekspert afslører: Sådan får du op til 6.500 kroner mere tilbage i SKAT

22/06/2023 12:04

|

Redaktionen

Foto: Skatteguiden.dk
Der er tilsyneladende mange penge at hente, hvis man har styr på sine fradrag.

Mest læste i dag

Hvert år går tusindvis af danskere glip af sammenlagt mange millioner af kroner, fordi de ikke udnytter deres skattefradrag optimalt. 

Det er blandt andet forholdsvis kendte fradrag såsom håndværkerfradraget, servicefradraget og befordringfradraget, som også er kendt som kørselsfradraget, der ikke bliver udnyttet til fulde. 

Derudover kan man for eksempel gøre brug af fradrag, hvis man handler med aktier og/eller kryptovaluta, eller hvis man har indtægter fra deleøkonomi, og ifølge investerings- og økonomieksperten Daniel Hansen Pedersen, som driver YouTube-kanalen 'Daniels pengetips' og Facebook-kontoen med samme navn, kan man også få penge tilbage ved hjælp af andre fradrag. 

Man kan nemlig også få et "ligningsmæssigt fradrag på ca. 26% af dine indbetalinger til fradragsberettigede pensioner som ratepension, livrente og ATP."

Sådan skriver han i et opslag på Facebook, som starter: "Opdag et skjult fradrag og spar penge!"

I opslaget forklarer han, at "fradraget beregnes som en procentdel af både dine og din arbejdsgivers indbetalinger [...]," og han forklarer videre, at "hvis du har mindre end 15 år til folkepensionen, kan du opnå et fradrag på 32% [...]. Ved maksimale indbetalinger betyder det, at du kan få et ekstra fradrag på [...] 24.928 kr. [...]."

"Hvis du ikke har indbetalt op til beløbsgrænsen på 77.900 kr. i 2023, kan du altså opnå en skattebesparelse på ca. [...] 6.500 kr. [...]. Det er en rigtig god grund til at tage action og optimere din pensionsindbetaling!" lyder det fra investeringseksperten, som desuden skriver: 

"Der er mange penge at spare, så gå ikke glip af denne mulighed!"

Du kan læse hele hans opslag med forklaringen på, hvordan du udnytter fradraget herunder: