Dobbelt så meget som tidligere: YouSee afslører vilde stigninger

17/07/2024 09:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
YouSee afslører vilde stigninger.

Mest læste i dag

The Minds of 99 skrev historie som det første band nogensinde til at spille tre koncerter i træk i Parken den 21., 22., og 23. juni, og de gjorde det med enorm succes.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Anmeldere overøste dem med ros og ord som "uden sidestykke" og "kulturhistorie," og både publikum og andre fans synes at være enige.

Hver tredje har spillet deres numre

Nye tal for afspilninger af The Minds of 99 i juni på YouSee Musik, en streamingplatform brugt af hundredtusinder af danskere, viser, at succesen ikke blev i Parken. Afspilningerne af bandets musik er steget eksplosivt, med 33 procent af alle brugere der har hørt dem, og en stigning på 120 procent i afspilninger sammenlignet med måneden før.

”Koncerter som dem, The Minds of 99 gav i Parken, er fantastiske for deltagerne. Men det er en stor bonus, når liveoptrædener skaber opmærksomhed om musikken, så både koncertgængere og dem, der ikke fik billet, får lyst til at lytte før og efter. Det er virkelig fedt for både fans og artister, at musikken kan få ekstra liv gennem koncerter,” siger Anine Brix, musikredaktør hos YouSee Musik.

Markant stigning i antallet af afspilninger

Det er generelt sådan, at kunstnere, der snart skal give stor koncert eller lige har givet, afspilles mere end normalt på YouSee Musik. Men i tilfældet med The Minds of 99 har det været ekstremt.

”Det er tydeligt, at The Minds of 99 er hyper populære på tværs af Danmark. Med de tre historiske koncerter i Parken har de opnået noget ud over det sædvanlige, og det samme gælder deres streamingtal - vi ser ikke så heftig en stigning ved alle koncerter,” siger Anine Brix.

Det bliver spændende at se, om denne uges store koncerter på Roskilde Festival med navne som SZA, Gilli og Foo Fighters også vil sende streamingtallene i vejret.