Er du forberedt på krisen? Nu tilbagekaldes langtidsholdbar mad

18/09/2024 05:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Langtidsholdbar mad fra mærket Trailfood tilbagekaldes, da produktet kan være harsk og uegnet som fødevare.

Mest læste i dag

Beredskabsstyrelsen udsender i øjeblikket beskeder til danskerne via eBoks, hvor de opfordrer folk til at forberede sig på mulige krisesituationer.

Styrelsen anbefaler blandt andet at sikre, at man har tilstrækkelige forsyninger af mad og vand på lager. Men hvis man har købt større mængder af langtidsholdbar mad, er der grund til at være opmærksom på en særlig advarsel.

Fødevarestyrelsen advarer nemlig om, at et specifikt langtidsholdbart produkt ikke lever op til kravene og kan være "harsk og uegnet som fødevare." Derfor tilbagekaldes produktet nu.

Der er tale om Beef & Potato Stew fra mærket Trailfood. Nogle af pakkerne har en utæt lukning, hvilket medfører, at produktet ikke holder sig og kan blive harskt.

Det drejer sig specifikt om produktet vist på billedet nedenfor med en 'mindst holdbar til'-dato på 29-06-2026 og EAN-nummer 5745000314003.

Foto: Fødevarestyrelsen

Produktet er solgt i følgende butikker: Friluftsland på Lejrvej 23A, 3500 Vanløse, Sports Dres Bornholm på Store Torvegade 96, 3700 Rønne, og Nicos Læder Works Hejl på Holmbjerggårdsvej 63, 7000 Fredericia.

Har man købt dette produkt, bør det enten smides ud eller returneres til butikken, hvor det er købt.

Produktet bør ikke spises, da en utæt lukning kan have gjort maden harsk og uegnet som fødevare.

Indtagelse kan resultere i madforgiftning og medføre symptomer som diarré, opkast og oppustethed.

Hvis man har indtaget produktet og føler sig utilpas, bør man kontakte sin læge eller vagtlægen, hvis det vurderes nødvendigt.