DMI advarer om snestorm: ’Farligt vejr’ på vej

08/02/2021 15:09

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Over det næste par dage vil Danmark blive ramt af store mængder sne, og særligt de sydlige dele af landet vil blive ramt.

Hvis man ikke har fået vinterdæk på endnu, er det nok ikke en dum ide at få det gjort hurtigst muligt. Det bliver hvert fald med al sandsynlighed ganske besværligt at køre bil, de næste to døgn.

DMI melder nemlig om store mængder sne, til store dele af landet, og i flere dele af landet forventes der ’farligt vejr’.

”Der forventes at falde mellem 15 og 30 cm i varslingsperioden og samtidig blæser det med mere end 10 m/s. Hvor meget sne, der falder vil variere meget fra sted til sted,” – Skriver DMI på deres hjemmeside, og fortsætter:

Det er sikkert, at det kommer til at blæse og der i en længere periode kommer vedvarende sne. Samtidig vil der være risiko for snefygning. Det er noget usikkert hvor langt vestpå grænsen for det kraftige sneområde kommer til at gå til,”

Der er således varslet snestorm på Bornholm, Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster, samt varsel for snefygning over Sønderjylland, Fyn, Sydsjælland og Møn.

De nordlige dele af landet bliver nok heller ikke fri for sne, men kan umiddelbart ikke se frem til samme voldsomme vejrforhold.