Danske kunder advares mod Amazon

14/01/2021 11:22

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Forbrugerrådet Tænk vil have danske myndigheder til at undersøge den amerikanske techgigants metoder, efter afsløringer af grov manipulation af norske kunder.

Det norske Forbrukarrådet kunne torsdag offentliggøre en omfattende undersøgelse af Amazons metoder og kundepolitik.

Det er særligt den unødvendigt komplicerede opsigelsesproces der bekymrer Forbrugerrådet tænk. Den norske undersøgelse viste nemlig at Amazons streamingtjeneste Amazon Prime Video gør det langt mere kompliceret at afmelde sit abonnement, end det burde være.

”Det er vanvittigt kompliceret for forbrugerne,” – Udtaler Anette Høyrup, chefjurist i Forbrugerrådet Tænk ifølge Ekstra Bladet.

” Man kan næsten ikke tro andet, end at Amazon spekulerer i at gøre det så besværligt som muligt. De forsøger at fastholde kunderne i stedet for at give en god service,”

Ifølge chefjuristen strider Amazon Prime Videos kundepolitik imod god markedsføringsskik, i det man forsøget at vildlede og manipulere kunderne til at blive, ved hjælp af en utroligt kompliceret opsigelsesproces. – ”Det bliver simpelthen så svært at opsige, at Amazon overskrider grænsen for, hvad der er i orden,”

Annette Høyrup fortæller til Ekstra Bladet at Forbrugerrådet Tænk nu vil sende et brev til den danske forbrugerombudsmand, med henvisning til sagen fra Norge.

” Sagen viser jo, hvor vigtigt det er, at man lige bruger fem minutter på at tjekke både betingelser og muligheden for at sige op, før man accepterer en ny aftale. Hvis man ikke kan gennemskue, hvordan man kommer ud igen, bør man bore i det eller forlange nogle svar fra firmaet, inden man siger ja,”