Danske Bank med tydelig opfordring til danskerne: Få det gjort, inden det er for sent

18/11/2023 05:47

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tiden er knap, og der er penge på spil.

Mest læste i dag

Hvordan ser fremtiden ud for aktiemarkedet, og hvor bør du investere dine penge?

Danske Bank står klar med svar og beskriver sig selv som "forsigtige optimister." I en tid præget af økonomisk usikkerhed deler bankens aktiestrateger deres indsigter og anbefalinger om, hvor investorer bør rette deres opmærksomhed.

Ifølge Frank Øland Hansen, chefstrateg hos Danske Bank, har udtalt til B.T. at økonomien forventes at lande blødt. Dette indebærer, at en potentiel kraftig recession, som normalt ville udløse et aktiemarkedsdyk på 25 procent, sandsynligvis undgås. Samtidig antyder han, at renterne er "næsten toppet," hvilket potentielt kan styrke investorernes tillid.

"Advarselslamper har blinket længe og varslet en kommende recession. Vores primære scenarie er, at recessionen udebliver. Økonomien og arbejdsmarkedet har vist sig mere robuste end forventet, og renteforhøjelserne har haft en mere gradvis effekt end tidligere," forklarer Hansen.

Han erkender dog, at "der er små revner i økonomien," og de overvåger nøje udviklingen for at afgøre, om en hård landing bliver en reel bekymring.

I lyset af den potentielle økonomiske usikkerhed har Danske Bank valgt at have en neutral vægtning af aktier i deres porteføljer. De har også vist interesse for investeringer i obligationer, som i øjeblikket synes relativt attraktive.

Desuden foretrækker Danske Bank aktier i selskaber med høj kvalitet, der har potentiale for organisk vækst. Kommunikationsservice- og IT-sektorerne får en større vægtning i porteføljen på grund af deres evne til at skabe vækst, selv i perioder med lav økonomisk aktivitet.

Lars Skovgaard Andersen, senior investeringsstrateg, tilføjer, at disse vækstselskaber også skal opfylde visse kvalitetsstandarder, herunder lav gæld og solide pengestrømme.

Så selvom Danske Bank er forsigtige optimister, tillader de ikke tilfældige aktier at indgå i deres portefølje. Kvalitet og vækst er nøgleordene i deres råd om aktieinvesteringer.