Bibliotek tabte kassen på 'flop' foredrag: 'Bonderøven' var ikke stor nok

25/05/2024 16:14

|

Redaktionen

Foto: Peter Wath / DR Foto: Peter Wath / DR
Selvom DR har haft stor glæde af 'Bonderøven', så var det samme ikke tilfældet for Silkeborg Bibliotek.

Mest læste i dag

Hvis man spørger Danmarks Radio, så er der ingen tvivl om, at Frank Erichsen også kednt som 'Bonderøven' er et stort trækplaster.

Landmanden var nemlig et kæmpe hit, da han først blev vist på tv-skærmene landet over, og han har siden været på skærmen et hav af gange.

Det var sikket samme tanke Silkeborg Bibliotek havde, da de valgte at spenderer 25.800 kroner på at hente 'Bonderøven' ind til et foredrag på en halvanden timestid.

Foredraget skulle finde sted en lørdag, så folk var hjemme fra arbejde og havde alverdens chancer for at dukke op.

Der var dermed lagt op til en god lørdag med fulde huse, men der manglede en ting, og det var solgte billetter.

Gav 110 billetter væk

Silkeborg Bibliotek måtte desværre sande, at 'Bonderøven' ikke var et ligeså stort trækplaster, som de ellers havde håbet, og de måtte derfor ud og forærre billetterne væk, for at Frank Erichsen ikke skulle holde foredrag for en tom sal.

I et interview med TV2 Østjylland fortæller bibliotekschef, Lars Bjørnæs, at foredraget var en fejl, som han tager ansvaret for.

"Det er et fejlskud, når der ikke kommer så mange," fortæller han til mediet.

Foredraget fandt sted den 27. april, hvor Franck Erichsen skulle holde foredrag om, hvordan vi giver mere plads til naturen.

TV2 Østjylland skriver, at der blot var solgt 20 billetter, og at Silkeborg Bibliotek tog beslutningen om at refundere pengene for de 20 solgte billetter, og i stedet gav alle billetterne væk.

Få dage før foredraget havde 20 personer købt billet, og derfor tog bibliotekschefen konsekvensen. De 20 betalende fik pengene betalt tilbage, og i stedet blev billetterne givet væk gratis til 110 tilskuere.