Baby hastet på hospitalet med corona: Forældre troede at han var ved at få tænder

06/01/2022 07:52

|

Christina Hansen

Foto: Lara

Mest læste i dag

Fire måneder gammel baby hastet på hospitalet med Covid, efter forældre troede, han fik tænder
Baby Graysons forældre, Lara og Macaulley, fra Tonyrefail i Wales, fortæller, at de troede, at deres lille baby kun fik tænder i starten - men det viste sig at være meget mere alvorligt

Baby Grayson blev meget syg og måtte køres på hospitalet.

En fire måneder gammel baby blev kørt på hospitalet hen over julen efter at have testet positiv for Covid og blevet meget syg.

Baby Graysons forældre, mor Lara og far Macaulley, fra Tonyrefail i Wales, fortæller, at de oprindeligt troede, at deres lille blot havde symptomer på tænder - men det viste sig at være meget mere alvorligt.

Han fik Covid efter at være kommet i kontakt med to familiemedlemmer, der var smittede hen over julen, rapporterer Wales Online.

Efter at have fået en positiv covid-test den 27. december, tog familien kontakt til alle, de havde set, for at fortælle dem det.

Lara og Macaulley fortæller, at Grayson havde været meget sløv og havde sovet det meste af dagen den 28. december, men havde mange symptomer, der korrelerede med, at han fik tænder som en høj temperatur.

Graysons symptomer omfattede høj temperatur, hoste, løbende næse, udslæt, plettet hud og nægte at spise.


I løbet af natten blev Grayson mere utilpas og meget rastløs, og hans stemme blev raspet og hæs, siger Lara

Lara siger: "Han havde en løbende næse, han skreg og hostede, hvilket lød som en gøen."

De tog Grayson til lægen den efterfølgende dag, hvor han havde en temperatur på 39,4 C og en puls på 210, når den skulle være mellem 80 og 160 for babyer på hans alder. Hans hud var plettet og grå.

Lara siger: "Lægerne var bange for, at han med alt det ovenstående ville 'styrte' ned og ventede dybest set på, at hans hjerte stoppede eller gik i hjertestop. På dette tidspunkt var min partner Macaulley og jeg i stumper og vidste, at der intet var, vi kunne gøre for at hjælpe."

Efter at være blevet advaret om en ventetid på omkring otte timer på en ambulance besluttede parret selv at haste Grayson til hospitalet, hvor lægerne tog og en blodprøven og en kanyle til at pumpe væske og stærke antibiotika ind i den fire måneder gamle dreng.

Lara siger, at Grayson i løbet af deres første dag på hospitalet, ikke kunne sove, virkede udmattet og havde ingen energi til at græde og rystede ikke engang, da sygeplejersken indsatte kanylen.

Lara beskrev hele begivenheden som "stressende" og siger, at hun bare følte sig hjælpeløs, at Grayson var så dårlig. Hun tilføjer, at det var overraskende for parret, at Grayson blev så syg, da de var under indtryk af, at det kun i ringe grad ville påvirke børn.

Efter et positivt Covid-resultat kom tilbage, blev Grayson overvåget nøje, og om aftenen var han stabiliseret. Lara siger: "Heldigvis er Grayson en stærk dreng og med den rette hjælp er han kommet sig godt, selvom hvis vi ikke havde stolet på vores instinkter, da vi havde, er jeg ikke sikker på, hvad resultatet kunne have været, men jeg frygter overhovedet at tænke på det."

Lara beder nu forældre om at være mere opmærksomme og tilføjer, at hvis deres barn bliver syge, skal de hurtigst muligt blive tjekket for Covid.

Lara beskriver deres tid på hospitalet og siger: "Otte børn under tre testede positive og var meget syge i løbet af de to dage, vi tilbragte på hospitalet, og nu er jeg selv og Macaulley begge testet positive for Covid, siden vi kom hjem fra hospitalet."

Hun håber, at det ved at dele deres erfaringer vil øge bevidstheden og hjælpe forældre til at handle hurtigt, før deres små bliver syge. Heldigvis er Grayson nu hjemme hos mor og far og har det meget bedre.