Apple advarer IPhone-ejere: Det kan være farligt

01/04/2024 17:54

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis du har en IPhone burde du læse med her.

Mest læste i dag

En specialist inden for iPhone-teknologi har belyst de fejl mange begår ved brug af deres enheder – fejl, som ifølge Apple selv, kan føre til personskade, hvis man ignorerer deres vejledning.

Ifølge The Sun bør man være opmærksom på, hvordan og hvor man oplader sin smartphone om natten.

Kommer fra Apple selv

Apple har direkte frarådet at lade telefonen ligge i sengen under opladning, et råd som blev fremhævet af Tech TikTok-profilen Scott Polderman i en video. Videoen baserer sig på Apples officielle vejledninger og understreger risikoen ved denne praksis.

Scott påpeger, at "Apple har advaret mod at oplade din iPhone natten over. Dette er noget, der fangede min interesse, da jeg, ligesom mange andre, har for vane at oplade min telefon om natten."

Det viser sig, at en stor del af befolkningen oplader deres telefon om natten, hvilket ifølge Apple ikke er tilrådeligt.

"Det er kritisk, at telefonen har mulighed for at blive ventileret under opladning. Hvis du lader din telefon ligge ved siden af dig i sengen, kan den let ende under en dyne eller pude, hvor der ikke er ordentlig ventilation."

Også kablet er et problem

Derudover kan selve opladerkablet vise sig at være skadeligt. Varmen fra et ladekabel i sengen kan potentielt skade brugeren under søvn, ofte uden at brugeren er bevidst om det.

Scott tilføjer, "Den anden advarsel omhandler opladningskablet. Det er ikke sikkert at have direkte hudkontakt med kablet over længere tid, især ikke under søvn. Derfor er det bedst aldrig at oplade telefonen i sengen."

Brugere har delt deres egne erfaringer som svar på Scotts videoer, med eksempler på opladningsrelaterede ulykker.

En bruger delte: "Jeg har fået brændemærker af at falde i søvn med min iPhone i gang."

En anden fortalte: "Min seng begyndte at brænde! Jeg fik en stor forbrænding på armen, fordi jeg faldt i søvn oven på min telefon."

Apples officielle memo

Apples officielle vejledning gentager disse sikkerhedsforanstaltninger. Firmaet advarer mod at placere iPhones i sengen under opladning.

Det er yderst risikofyldt og kan medføre brandfare, selv med brug af Apples egne kabler og adaptere.

"Undlad at placere enheden, strømadapteren eller en trådløs oplader under en dyne, pude, eller din krop, når den er tilsluttet strøm," råder Apple og tilføjer:

"Sørg for, at din iPhone, dens strømadapter, og eventuelle trådløse opladere er placeret i et område med god ventilation under brug eller opladning. Undgå langvarig kontakt med opladerkablet og stikket, når det er tilsluttet strøm, da dette kan forårsage ubehag eller skader. Det er vigtigt ikke at sove eller sidde på opladerkablet eller stikket."