Advarsel til alle Google Chrome-brugere: Ny trussel bliver farligere hele tiden

18/05/2024 15:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Denne her er ekstra snedigt lavet, og derfor er der endnu flere, der risikerer at falde i.

Mest læste i dag

Denne version er ekstra udspekuleret, hvilket øger risikoen for, at flere falder for den. Brugere af Google Chrome bør være ekstra opmærksomme.

Det viser sig, at en ny type trojansk hest kaldet Brokewell er i omløb og har evnen til at stjæle personlige oplysninger samt tage kontrol over smartphones.

Malwaren giver sig ud for at være en nødvendig opdatering til Google Chrome, en browser mange benytter dagligt.

Mange brugere kan finde på at installere denne 'opdatering' uden at tænke over konsekvenserne, og på det tidspunkt vil skaden allerede være sket. For at forebygge dette har sikkerhedsfirmaet ThreadFabric udsendt en advarsel.

Dette rapporterer medieplatformen Mobilizujeme.

Forklædt som legitim opdatering

Malwaren anvender en listig teknik, som får den til at fremstå og føles som en ægte opdatering.

Når brugerne downloader og installerer den falske opdatering, bliver malwaren aktiveret og begynder at overvåge alt, hvad brugeren gør på sin telefon.

Den sporer hver eneste handling og kan se alt, hvad der foregår på skærmen. Det er blot et spørgsmål om tid før den fanger en adgangskode eller andre følsomme data, der kan udnyttes af bagmændene.

Disse oplysninger sendes til cyberkriminelle, som kan bruge dem til at tilgå bankdetaljer eller anden sensitiv information.

Brokewell bliver løbende mere sofistikeret og dermed farligere.

Bliver farligere hele tiden

ThreadFabric, der har udsendt advarslen, forklarer, at den trojanske hest fortsat er under udvikling og regelmæssigt opdateres med nye funktioner, hvilket gør den stadig farligere.

Selvom det ikke er bekræftet, om denne malware har nået Danmark, er det essentielt at være forsigtig.

Sikkerhedseksperter anbefaler at opdatere apps udelukkende via officielle app-butikker for at sikre, at opdateringerne er legitime og ikke en metode til at inficere din enhed.