80-årige Jens arbejder fortsat i SuperBrugsen: Nu besvarer han det spørgsmål, der undrer mange

03/11/2023 13:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
80-årige Jens har nu givet svar på det spørgsmål, der undrer mange.

Mest læste i dag

Livet er fyldt med uforudsigeligheder, og for den 80-årige Jens Birkmose er en almindelig arbejdsdag i SuperBrugsen i Gilleleje en kilde til glæde og energi.

På faste ugedage - nemlig hver tirsdag, torsdag og hver anden lørdag - kan man finde ham i vinafdelingen. Det er ikke kun kunderne, der glæder sig over hans tilstedeværelse, men Jens selv nyder det også.

Dette berettes af Familie Journal.

"Min kone tror nok, at hun nyder, at jeg er væk et par dage om ugen, for jeg har svært ved at sidde stille. Hun plejer at sige, at jeg er som en dampmaskine," udtaler Jens med et smil.

Med en imponerende karriere bag sig, der har inkluderet stillinger som officer, jurist, underviser, forfatter af lærebøger, rektor og foredragsholder, har Jens prøvet lidt af hvert.

Han værdsætter sin kones støtte i de 55 år, de har været gift, især når hun har jongleret med at tage sig af børnene og arbejde som lærer, mens han forfulgte sine karriereambitioner.

Selvom Jens fyldte 80 år i april, har han stadig fast besluttet sig på at arbejde, så længe han finder det sjovt, og hans krop tillader det.

Nogle undrer sig måske over, hvorfor en person med så imponerende en baggrund har valgt at arbejde i en dagligvarebutik. Dette spørgsmål besvares således:

"Nogle har undret sig over, hvad jeg laver her med min baggrund. Men jeg svarer, at det handler om det sociale aspekt, kundekontakten og lysten til at prøve noget nyt. Selvfølgelig kunne jeg have tjent mere, hvis jeg fortsatte med nogle af de ting, jeg tidligere har gjort. Men lønnen i sig selv er ikke det afgørende i vores situation. Det er faktisk en stor tilfredsstillelse at prøve noget helt anderledes. Jeg har altid haft en del skrivebordsarbejde, men nu har jeg opdaget, at fysisk arbejde også kan være temmelig sjovt."