Mange gør det, og det er ekstremt farligt: Spis ikke dette, hvis det har været mere end en dag i køleskabet

03/03/2024 17:56

|

Nicolai Busekist

Mad
Mange laver flere sunde måltider på én gang og opbevarer dem i bøtter i køleskabet. Ifølge eksperter er dette, hvad du ikke bør spise, hvis det har været mere end én dag i køleskabet.

Mest læste i dag

Mange foretrækker at lave flere sunde måltider på én gang og opbevare dem i bøtter i køleskabet, så de kan spise dem i løbet af ugen.

Dog kan denne praksis, som i første omgang virker som en god idé, være skadelig for din sundhed. Det er meget sandsynligt, at du begår nogle fejl, som kan være meget farlige.

Selvom det er en god måde at spare og spise sundere, skal man være opmærksom på de risici, dette medfører. Ifølge eksperterne er dette, hvad du ikke bør spise, hvis det har været mere end en dag i køleskabet.

Hvis det er tilberedt og er pasta eller ris, har det en ret kort holdbarhed. Selvom det dufter godt og smagen er passende, er der en grænse, du ikke bør overskride.

Der kommer et tidspunkt, hvor du er nødt til at sige farvel til resterne. Hvis du lader det være i køleskabet, er der nogle risici, som er meget tilstede i din dagligdag, som du skal være opmærksom på.

I 'Saber vivir' har man blandt andet talt om, hvad der sker med ris, hvis det ligger for længe i køleskabet.

"En bakterie, som ikke ødelægges ved høje temperaturer, overlever op til 100 grader og derover, og med genopvarmning kan vi få sporerne til at spire og begynde at fremkomme giftige toksiner, som kan forårsage gastroenteritis," lyder det ifølge ok diario.

Ekspert Beatriz Robles gjorde det klart: "Vi må ikke miste overblikket over hverken antallet af dage, det har været i køleskabet, eller antallet af gange, det er blevet genopvarmet".

En enkelt gang og helst samme dag er det anbefalede. Ellers kan vi fryse maden for at opvarme den efter behov.

Det er dog lige så vigtigt at bruge en god beholder, der sikrer, at maden er godt opbevaret og fri for bakterier. Her er nogle tips til at håndtere ugens måltider uden at sætte din sundhed i fare:

  • Bedst at fryse ned: I planlægningen af din uge kan du tænke, at 'dette gemmer jeg til i overmorgen', men så kommer uforudsete hændelser, og bøtten bliver længere i køleskabet, end den burde. Så overvej, at det bedste er at lave mad og fryse det ned.

  • Glasbeholdere: Her er der forskellige meninger, men glasbeholdere er generelt lettere at rengøre - både i hånden og i opvaskemaskinen. De har også en tendens til at ophobe færre lugte og mulige pletter.

  • Brug mærker på alt: Når du fryser mad, anbefaler alle eksperter, at du sætter mærker på bøtten, uanset om den skal i fryseren eller i køleskabet. Notér indholdet og datoen, hvor du lavede det.