Her er 4 ting, du ikke bør lave i en airfryer

24/03/2024 07:00

|

Nicolai Busekist

Mad
Det er ikke alt, der er en god idé at lave i en airfryer. Her får du fire eksempler på ting, som du ikke bør lave i den.

Mest læste i dag

Der findes ikke et lille husholdningsapparat, der er mere populært end airfryeren lige nu. De gør livet meget lettere, hvilket giver dig mulighed for at springe ovnen over. Bedst af alt kan en airfryer være lettere at rengøre end et komfur eller ovn.

Fordi airfryeren er nyttige til madlavning af mange ting, heurnder kylling, bøf og endda doughnuts, har mange fået det indtryk, at der ikke er noget, du ikke kan tilberede i dem.

Selvom dette teknisk set er sandt, betyder det ikke, at alt, hvad du forsøger at tilberede i en airfryer, vil blive godt. Du kan også potentielt risikere at ødelægge din airfryer, hvis du bruger den til at lave visse retter.

Her er madvarerne, du bør undgå at tilberede i en airfryer, ifølge Laurie Klein, de er kok og specialist hos Hamilton Beach Brands.

Alt paneret eller dyppet i dej

"Airfryere er magiske ovne, der kan tilberede næsten alt. Det er dog bedst at overlade noget, der er paneret, til andre køkkenapparater, der er mere egnede til de unikke disse behov," siger Klein.

Problemet med at tilberede panerede fødevarer som tempurarejer eller ølpaneret fisk i en airfryer, er risikoen for dryp, hvilket kan komplicere rengøringen eller potentielt skade din maskine.

Bladgrøntsager

Det er vigtigt at spise dine grøntsager, og mens der er mange måder at tilberede dem på, er airfryeren ikke et godt valg for bladgrøntsager, såsom spinat, pak choi, mangold og grønkål. Dette skyldes, at luftens hastighed får dem til at varme ujævnt op.

Den ene undtagelse fra denne regel er, at airfryere er fantastiske til at lave grøntsagschips fra disse typer grøntsager. På den anden side smager grøntsager som broccoli, blomkål og squash rigtig godt, når de tilberedes i en airfryer.

Mad med sauce

Tænker du på at putte marinerede kyllingevinger eller måske en bøf i marinade i din airfryer? Klein mener, at du bør lade være.

"De værste fødevarer til din airfryer har saucer eller deje. Problemet er ikke så meget madlavningen, men rengøringen. Kurven har huller i bunden eller trådnet til luftcirkulation. Saucen falder gennem åbningerne og forårsager en katastrofe, der skal rengøres," forklarer Klein.

Ostede retter

Ostede retter som grillet ost, mac and cheese eller kartofler au gratin er også et nej. Der er dog et par undtagelser fra denne regel: Frosne fødevarer, der allerede er blevet stegt, såsom mozzarella sticks, kan genopvarmes i din airfryer.