7 ting du aldrig bør lave i en airfryer

24/05/2024 17:31

|

Nicolai Busekist

Mad
Foto: Shutterstock.com
Airfryeren er blevet populær de seneste år på grund af sin nemme og effektive brug. Dog er der visse ting, der ikke bør tilberedes i den.

Mest læste i dag

Airfryers bruger varm luft i stedet for varm olie til at tilberede mad, hvilket er et sundt alternativ til andre typer frituregryder. Der er dog visse fødevarer, du aldrig bør tilberede i en airfryer. Her er nogle af dem, du ifølge Daily Mail bør undgå.

Popcorn

"Popcorn kan være ineffektivt, da de fleste airfryers ikke når en temperatur høj nok til at poppe kernerne," forklarede en talsperson fra britiske Which.

Den gode gamle metode med mikroovn er derfor den enkleste og mest effektive måde at tilberede denne klassiske snack til filmaftener.

Pasta og pastasauce

Da pasta kræver kogende vand for at blive tilberedt, er det umuligt at tilberede i en airfryer.

Hvad angår pastasauce, kan du teknisk set tilberede den i en airfryer, men det vil hurtigt gøre den beskidt. Dog kan du varme rester af allerede kogt pasta i airfryeren. Mikroovnen er dog stadig den bedste løsning til disse.

Toast

Det er teknisk set muligt at lave toast i en airfryer, men resultatet kan være skuffende. Brødet bliver tørrere, og krummerne vil blive spredt overalt i airfryeren, hvilket gør den sværere at rengøre. Brødristeren er den mest effektive løsning.

Ris

Ligesom pasta har ris brug for vand for at blive kogt.

"Airfryeren er ikke ideel til at koge eller dampe – brug hellere en langsom komfur eller en gryde på komfuret," lyder det fra Which.

Friske grønne grøntsager

Problemet med grøntsager som salat, grønkål og spinat er deres vægt. De er så lette, at de vil blive blæst rundt af luften, hvilket skaber rod i airfryeren. Bladene kan også risikere at brænde.

Ost

De fleste friske oste har en lav smeltetemperatur, hvilket betyder, at de hurtigt kan brænde.

Den eneste ost, der kan tilberedes i en airfryer, er halloumi, da den har en højere smeltetemperatur. Du kan også tilberede frosne ostebaserede produkter som mozzarella-sticks.

Hel kylling

En hel kylling er et eksempel på ting, der er for store til en airfryer. Airfryeren har brug for plads til at lade varm luft cirkulere korrekt. Uden denne plads risikerer kyllingen at blive brændt udenpå og rå indeni.