Sådan forhindrer du at katte bruger din have som toilet

13/04/2024 16:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En haveentusiast afslører nu, hvordan du kan stoppe katte fra at bruge din have som toilet.

Mest læste i dag

Hvis du har fået nok af at se naboens kat i din have, hvor den tilsyneladende bruger den som toilet, så skal du læse videre her.

Selvom det er uden for katteejeres kontrol, hvor deres kæledyr vælger at lette sig, har en haveentusiast fundet en billig og simpel løsning, som katte ikke kan udstå.

Ud over at benytte andres haver som toilet, kan katte også grave i blomsterbedene, slappe af mellem planterne og forstyrre den hjemmedyrkede produktion. Selvom det kan være udfordrende at holde dem væk, har haveentusiasten delt en effektiv metode til at afskrække dem.

Kattes følsomme lugtesans, der normalt hjælper dem med at opspore bytte og undgå fare, gør dem også følsomme over for bestemte dufte, ifølge en artikel i The Express, refereret af Mirror.

Sheenaugh McMahon gik til Gardening Hints and Tips på Facebook for at dele et tip om at bruge brugte teposer dyppet i eukalyptusolie, hvilket hun påstår "virker som en drøm".

Dette skyldes de kraftige dufte fra eukalyptus, som katte finder afskyelige.

"Jeg havde problemer med katte, der brugte min grusbelagte forhave som et toilet. Jeg fik råd om at bruge brugte teposer dyppet i eukalyptusolie. Jeg prøvede det, og det fungerede som en drøm. Så til alle, der har dette problem, prøv det, og katte vil stoppe med at besørge i din have. De kan åbenbart ikke udstå lugten," forklarede Sheenaugh.

Haveeksperten David Domoney bekræftede metoden og tilføjede, at han har haft succes med en lignende metode, hvor han i stedet bruger en muskelvarmespray på teposerne.

"En metode, der har virket godt for mig tidligere, er at gemme teposer og spraye dem med muskelvarmespray som f.eks. Deep Heat," udtalte han.

Teposer kan købes for 3,5 kroner hos Asda og eukalyptusolie for 10 kroner på Amazon.