Edderkoppe-ekspert deler råd: Dette skal gøre, når du ser en edderkop i dit hjem

19/09/2023 15:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En naturreservatsdirektør har afsløret, hvad du skal gøre, hvis du får øje på en edderkop i dit hjem.

Mest læste i dag

I takt med at sommeren ebber ud - selvom den slutter med en intens hedebølge, der bringer os ind i september - begynder en ny årstid at tage form: Edderkoppesæsonen.

For dem, der lider af araknofobi, er det afgørende at ruste sig med fakler for at inspicere hvert hjørne af dit soveværelse, da der mellem sensommeren og tidlig efterår forventes en betydelig stigning i antallet af hus-edderkopper.

Hvis du er alvorligt plaget af frygt for disse ottebenede væsener, kan det være tid til at afslutte læsningen her. På den anden side kan dette råd muligvis hjælpe dig, hvis du skulle stå ansigt til ansigt med en af disse langbenene.

Der er også nogle nyttige tip, hvis du skulle møde en mejeredderkop.

Ifølge Weather Radar er vejret fra sensommer til tidligt efterår ideelt for insekter, hvilket kan resultere i, at de kravler ind i vores hjem.

Desværre for araknofobi-ramte individer er det blevet anslået, at der i et gennemsnitligt hus kan gemme sig op til 40 edderkopper i sprækker og revner, og i ældre huse kan dette tal endda stige til hundrede, ifølge PEST UK.

Selvom mejeredderkopper teknisk set ikke tilhører edderkoppefamilien, ligner de dem nok til at fremkalde ubehag.

Karl Curtis, direktør for reservater og samfundsengagement hos Warwickshire Wildlife Trusts, forklarer, at vi i denne tid af året ser flere mejeredderkopper udenfor, da de "klækker ud fra vores græsplæner og andre steder."

Han fortæller Mirror: "Årsagen til, at de finder vej ind i vores hjem, er varme, og de tiltrækkes af lys. Hvis der er tændt lys i huset, drages de ind, og de kommer frem i de mørke timer for at undgå at blive ædt af fugle. De er ikke på udkig efter ly, men efter en partner og derefter efter et sted at lægge æg. De ender i vores huse, fordi de foretrækker kort græs, og vi har græsplæner."

Curtis tilføjer: "De forveksles ofte med almindelige edderkopper, men de tilhører faktisk fluefamilien. De udgør en værdifuld fødekilde for fugle og spiller en afgørende rolle i økosystemet. Derfor bør folk overveje at lade dem slippe ud af vinduerne i stedet for at slå dem ihjel."