De 2 karakteristika ved en god forælder ifølge berømt psykiater

28/02/2024 15:54

|

Nicolai Busekist

Foto: TikTok
En berømt psykiater har afsløret to karakteristika ved en god forælder.

Mest læste i dag

Psykiateren Daniel Gregory Amen blev berømt i USA, hvilket primært skyldes hans metode til at låse op for kilden til sine patienters traumer, som ikke afsløres af traditionel psykoterapi.

Det er en metode, som han i dag anvender i sin klinik, Amen Clinic. Det har han stor succes med, og derfor bliver han også anset for at være ekspert indenfor sit felt.

Amen, som er far til 6 børn, har i et stykke tid lavet videoer til de sociale medier for at give små råd til mennesker, der har brug for det. Blandt disse er der også en række videoer, som han han har lavet specifikt til forældre.

Ifølge psykiateren er der to karakteristika, som enhver god forælder har, og som er nødvendige for barnets udvikling: Bestemt og venlig.

"Hvis du konstant tænker på disse to ord, vil du være en god forælder," siger han i videoen og forklarer, at 'børn har brug for grænser, og de har brug for dig til at sætte dem. Men ikke med vrede, ondskab eller nedgørelse, men med venlighed'.

Han kommer også ind på, at forældre skal forsøge at tænke tilbage på nogle af de trænere, de har haft i forbindelse med sport.

"Hvis du tænker på den bedste træner, du havde, lagde de mærke til, hvad du gjorde rigtigt, og underviste dig, når du havde brug for at gøre det bedre," siger han.

"Hvis du tænker på den værste træner, lagde de mærke til, hvad du gjorde forkert, og nedgjorde dig. Hvis du vil være en god forælder, skal du være bestemt og venlig."

Ifølge Daniel Gregory Amen kan du derfor betragte dig selv som en god forælder, hvis du kan leve op til de to ting.