5 ting du skal stoppe med at købe, hvis du prøver at spare penge

26/05/2024 08:42

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Hvad er den nemmeste måde at spare op på? Brug mindre! Det behøver ikke være svært - en af de største hindringer folk møder, opstår som følge af urealistiske mål.

Mest læste i dag

Du behøver ikke undvære dine daglige nødvendigheder for at spare penge, men stram op på, hvad der defineres som 'nødvendigt'. Her identificerer John Lowe fra mediet MoneyDoctors fem ting, du kan undvære i dag for hurtigt at spare penge op.

1. Den daglige kaffe

Dette er den første anbefaling i sådanne samtaler. Hvis du  hver arbejdsdag morgen køber takeaway-kaffe, er det mange penge hver måned.

Overvej at få dit koffeinfix derhjemme og tage det med i et rejsekrus. Hvis du virkelig ikke kan undvære din daglige takeaway-kaffe, så tag i det mindste en genbrugskop med, da mange steder tilbyder rabatter til dem, der ikke kræver en engangskop.

2. Flaskevand

På samme måde som ovenfor, men en meget lettere mulighed, da der ikke burde være behov for at købe flaskevand i Danmark. Invester i en god, genbrugelig flaske eller kande og drik postevand. Det er også noget, der kan hjælpe dig med at spare rigtig mange penge.

3. Takeaway

Med madleveringstjenester kan du få mad fra hvor som helst i dit lokalområde uden at forlade din stol. Takeaway-mad er blevet nemmere og nemmere at skaffe med tiden. Selvfølgelig er det rart at forkæle sig selv om fredagen, men takeaway er ikke den billige mulighed, det engang var, og det er heller ikke den sundeste.

Giv dig selv den udfordring at lave mad i store portioner og forberede sunde måltider i weekenden og se, hvor mange penge du sparer på at gøre det.

4. Nyt tøj

Dette er selvfølgelig en kortsigtet løsning. Kan du undvære at tilføje noget nyt til din garderobe mellem nu og årets udgang? Køb kun det, du har brug for, indtil tingene vender tilbage til det normale. Genbrugsbutikker bør heller ikke overses. Du vil finde næsten ubrugt tøj, som du kan købe til en god pris.

5. Vær hård med det ugentlige/månedlige indkøb

Hvis du ved, hvor meget du normalt bruger på dagligvareindkøb, så noter det. Hvis ikke, så kig på dine nylige kvitteringer. Så skær det tal ned med 10% og hold dig til det. Hvis det betyder, at du skal købe andre mærke, skifte til en discountbutik eller skære unødvendige køb som sukkerholdige snacks eller drikkevarer ud, så må det være sådan.

Forpligt dig derefter til at lave en liste, før du går ind i dit lokale supermarked, efter at have tjekket dit spisekammer og køleskab for at se, hvad du har brug for. Vær streng med dig selv. Hvis det ikke er på listen, skal det ikke i indkøbsvognen. Der er mange andre måder at spare penge på, men uanset hvad du gør, så start nu.