5 ting, du med stor sandsynlighed ikke vidste, du kan med din smartphone

21/11/2023 07:04

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Ja, du ved godt, din smartphone kan bruges til mere end bare at ringe og skrive - men du kender næppe til alle disse funktioner!

Mest læste i dag

Mulighederne inden for smartphones synes at være uendelige, men trods dette forbliver brugen af enheder ofte begrænset til de velkendte områder. En smartphone kan udføre meget mere end bare at surfe på nettet, foretage videoopkald, afspille musik, streame video og sende tekster.

Det store problem opstår, fordi der nu er så mange funktioner pakket ind i en smartphone, hvilket gør det udfordrende at finde, huske og anvende dem. Nogle af disse skjulte funktioner kan faktisk forbedre produktiviteten og gøre daglige opgaver lettere.

Hvis der er noget, du skal have gjort, er der en god chance for, at din smartphone kan hjælpe dig med det. For at tage din smartphone-brug til det næste niveau, har vi samlet nogle funktioner, som du måske ikke er bekendt med, men som helt sikkert vil gøre dagligdagens opgaver nemmere.

Dokumentskanning

At skulle underskrive et fysisk dokument og derefter indsende det digitalt kan være besværligt. Heldigvis behøver du ikke længere at ty til din klodsede scanner. På iPhones åbner du blot Notes-appen, trykker på kameraikonet og derefter på "scan dokumenter". På Android-enheder åbner du kamera-appen, holder den over dokumentet og trykker på "scan dokument" for Pixel-telefoner eller det gule "T"-ikon for Samsung-enheder.

Start din bil

Brugen af din telefon som nøgle eller bilstarter afhænger af din bils model, mærke og årgang. Mange biler har dog denne funktion. FordPass-appen for Ford-bilejere og Android-enheder med digital nøgle-funktion på udvalgte smartphones giver dig mulighed for at låse op, låse biler, fjernstarte bilen og planlægge fjernstarter.

Fjernstyr dit fjernsyn

Mange fjernsyn kan synkronisere med din smartphone og gøre den til en fjernbetjening. På iPhones kan du styre kompatible tv ved at være på samme netværk som tv'et, gå til skærmdelingsindstillingen og trykke på fjernbetjeningsikonet. Android-smartphones kan gøre det samme med Android TV ved at åbne Google TV-appen og vælge din enhed for at fuldføre parringen.

Mål afstande

Hvis du mangler et målebånd, kan din smartphone hjælpe dig. Brug kameraet og AR-teknologi til at vælge start- og slutpunkter for at få nøjagtige målinger. iPhones har Apple Measure-appen, mens Android-brugere kan bruge Measure Up i telefonens browser.

Pulsmonitorering

Selv uden smartwatches eller fitnesstrackere kan du overvåge din puls med din smartphone. Pulsovervågningsapps bruger bagkameraet og blitz til at måle pulsen ved at placere fingeren over kameraet. Disse apps kan downloades fra app-butikken og giver resultater inden for få sekunder. Gå til App Store eller Google Play for at downloade en anbefalet app med positive anmeldelser.

Kilde: Zdnet.com