4 ting, du ALDRIG bør varme i mikrobølgeovnen

31/07/2023 14:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Pexels @cottonbro studio
En uundværlig mikrobølgeovn i de fleste hjem - men pas på, disse ting bør du aldrig opvarme der!

Mest læste i dag

Mikrobølgeovne har en plads i de fleste køkkener som en praktisk måde at få hurtig mad på bordet i et travlt hjem, men mange er uvidende om, at der er visse ting, der aldrig bør opvarmes i dette populære madlavningsapparat.

Ifølge Express er der fire ting, du fremover aldrig bør placere i din mikrobølgeovn:

1. Sølvpapir

Det er almindeligt kendt, at metal ikke bør puttes i mikrobølgeovnen, men mange glemmer ofte, at dette også gælder for stanniol.

Ifølge mikrobølgeovnsekspert Katy Roberts er det "ekstremt farligt" at lægge stanniol i mikrobølgeovnen. Når metallet opvarmes, kan der opstå gnister, der kan ødelægge apparatet og potentielt forårsage en brand.

2. Pap

Papirposer og pap bør heller ikke opvarmes i den smarte lille ovn, da de ikke er designet til at modstå varme og derfor antænder lettere end stanniol. De kan også indeholde lim, voks og andre materialer, der kan udgøre en sikkerhedsrisiko, når de spredes til maden.

3. Plastik

Mange har måske forsøgt at opvarme en takeaway-beholder fra i går i mikrobølgeovnen for at nyde nogle lækre rester. Men det er ikke altid en god idé.

"Selvom nogle plastikbeholdere er sikre at bruge i mikrobølgeovnen, er der et par, du bør undgå," siger eksperten og tilføjer: "Engangsplastik, husholdningsfilm og takeout-beholdere bør ikke placeres i mikrobølgeovnen. Når disse materialer opvarmes, vil de enten smelte eller ødelægge din mad. Sæt i stedet maden på en tallerken, der kan bruges i mikrobølgeovnen."

4. Ingenting!

Det kan måske virke uskadeligt at tænde ovnen uden noget indeni, men ifølge eksperten bør du tænke om.

"Når en mikrobølgeovn tændes uden noget indeni, kan det skade apparatet alvorligt. Strålingen vil opbygges i den tomme mikroovn, da der ikke er mad til at absorbere mikrobølgerne, og de vil derefter sendes tilbage til magnetronen, der skaber bølgerne.

Ifølge eksperten kan det beskadige ovnen, og hvis den efterlades uden opsyn i lang tid, kan det i værste tilfælde føre til en brand.