Præsident Zelensky:' Ukraine kan aldrig slutte sig til NATO på grund af Putin'

16/03/2022 08:47

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

Præsident Zelensky indrømmer, at Ukraine ALDRIG kan slutte sig til Nato på grund af den krigshærende Putin

VOLODYMYR Zelensky har indrømmet, at Ukraine aldrig vil slutte sig til Nato i en nøgleindrømmelse, der kan bane vejen for fred.

Præsidenten indrømmede, at der nu var tvivl om et potentielt medlemskab af den defensive alliance, hvilket imødekom et hovedkrav fra krigshærende Putin.

Præsident Volodymyr Zelensky siger: "Vi har i årevis hørt, at dørene var åbne, men vi hørte også, at vi ikke kunne være med"

Præsident Joe Biden vil flyve til Europa i næste uge til samtaler med EU-ledere og et ekstraordinært Nato-topmøde i Bruxelles.

Men hr. Zelensky, der støttede medlemskab, før Rusland forvandlede sin nation til murbrokker, siges nu at give afkald på ideen.

Og i et videoopkald med sit militær i går sagde han: "Ukraine er ikke medlem af Nato.

”Vi har i årevis hørt, at dørene stod åbne, men vi hørte også, at vi ikke kunne være med.

"Det er en sandhed, og den skal anerkendes."

Han sagde, at forhandlingerne om en potentiel våbenhvile gik "temmelig godt" på grund af påstande, om at Rusland har mildnet sin holdning og er holdt op med at udsende krav om, at Ukraine overgiver sig.

Tidligere premierminister Tony Blair satte i nat spørgsmålstegn ved Natos strengt fredsbevarende dagsorden og sagde, at det var en "mærkelig" taktik at udelukke militæraktion mod Rusland.