Politi: Vi går målrettet efter disse folk!

26/11/2021 10:51

|

Christina Hansen

Mest læste i dag

På Vestegnen går politiet målrettet efter folk der udebliver

Københavns Vestegns Politi eftersøger tiltalte, der udebliver fra retsmøder

Igen og igen oplever politiet, at folk, der er tiltalt for forbrydelser, ikke dukker op, når de er indkaldt til retsmøde.

Det er udtryk for manglende respekt for retssystemet.

Det er spild af tid og ressourcer for anklager, forsvarer og retten.

Og det er først og fremmest en stor belastning for de mennesker, der er blevet udsat for forbrydelser, og som har vanskeligt ved at komme videre i deres liv, sådan skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Københavns Vestegns Politi eftersøger målrettet de tiltalte, der udebliver fra retsmøder. Hvis en tiltalt bevidst bliver væk, så sørger anklagemyndigheden for at få rettens ord for, at personen kan anholdes, og politiet begynder straks at søge offensivt efter den tiltalte.

I en konkret sag var en 35-årige mand igen og igen udeblevet fra en række retsmøder, hvor han var tiltalt for over 110 forhold om blandt andet narko, røveri og grov vold. Umiddelbart efter at retten havde afsagt en anholdelsesbeslutning, blev manden eftersøgt og kort efter anholdt. 
Det gjorde, at manden blev fremstillet i grundlovsforhør og nu er fængslet frem til dom.

”Hvis du er tiltalt for en forbrydelse og ikke møder op i retten, så skal du vide, at vi kommer efter dig. En ting er at den tiltalte spilder rettens, anklagemyndighedens og sin advokats tid. Men mere alvorligt er det, at det går ud over dem der er ofre for forbrydelsen. Derfor anvender vi de nødvendige ressourcer og efterforskningsskridt der skal til for stille til tiltalte for en dommer.” siger vicepolitiinspektør Claus Bardeleben.