Politi: Tænk dig om!

27/10/2021 10:36

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det kan være svært at se forskel på ægte våben, attrapvåben og legetøjsvåben.

Den seneste tid har Københavns Politi oplevet flere eksempler, hvor borgere har ringet til politiet for at anmelde personer med våben, hvor det efterfølgende har vist sig at være legetøjsvåben. 

»Når vi får en anmeldelse om en bevæbnet person, rykker vi talstærkt ud med det samme. Heldigvis er det ofte falsk alarm, men vi er nødt til at være på den sikre side,« siger leder af beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl. 

Han beder derfor borgere være opmærksomme på, hvordan de agerer med f.eks. legetøjspistoler og andre attrapvåben i det offentlige rum. 

»Vi har i den seneste tid set flere eksempler, hvor vi har fået anmeldelser om, at en person har vist en pistol frem eller ligefrem sigtet med den, hvor det efterfølgende har vist sig at være en ufarlig attrap. Men det kan være svært at se på afstand, og derfor beder vi om, at man tænker sig om, hvis man har våbenlignende genstande med udenfor,« siger Peter Dahl. 

»Det kan være en voldsom oplevelse, når man uventet bliver tilbageholdt og pacificeret af politiet, fordi der er mistanke om, at man er bevæbnet. Det er derfor, vi går ud på denne måde og beder borgerne om omtanke. Det er også en god idé at tale med sine børn om det, så de også er bevidste om, hvilke signaler man kan komme til at sende, og den utryghed det kan skabe hos andre,« siger Peter Dahl.  

Han understreger, at folk gør det helt rigtige i at ringe til politiet, hvis de ser en person, som bærer rundt på et skydevåben. 

»Man skal altid ringe til os, hvis man ser en person med et våben i det offentlige rum og man er bare det mindste i tvivl om, hvad der er tale om. I sådan en situation handler det altid om at være særlig forsigtig,« siger Peter Dahl.