Politi kommer med stor ros til disse danskere

24/09/2021 14:18

|

Christina Hansen

Foto; Københavns Politi

Mest læste i dag

35 sejlende blev kontrolleret af Københavns Vestegns Politis maritime enhed fredag og lørdag.

Kun en fik bøde – resten havde styr på sikkerheden ombord og de nye kystnære regler for især motordrevne fartøjer.

Onsdag den 15. september trådte nye særlige regler i kraft for sejlads inden for 300 meter fra kysten ud for Brøndby, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk.

Reglerne siger blandt andet, at sejlende ikke må være til hinder eller ulempe for andre, når man sejler tæt ved kysten, og at motordrevne fartøjer desuden højst må sejle fem knob og skal sejle direkte til og fra stranden igennem 300 meters zonen.

I kølvandet på de nye regler stod Københavns Vestegns Politis martime enhed ud fredag og lørdag for at kontrollere sikkerheden til søs i farvandet ud for politikredsen.

Det blev til et tjek af 10 speedbåde, syv motorbåde og tre sejlbåde fredag, og lørdag fik otte speedbåde, fem motorbåde og en vandscooter kontrolbesøg af de sejlende betjente.

”Vi fokuserer især på sikkerhed til søs og holder altid udkig efter redningsveste, spiritussejlads og førerbeviser for speedbåde og vandscootere. Denne gang informerede vi alle om de helt nye kystnære regler, men dem havde langt de fleste allerede hørt om,” siger Mads Dam, politikommissær og leder af Københavns Vestegns Politis særlige maritime enhed. 

Føreren af en vandscooter fik som den eneste søfartsbøder med hjem, fordi han ikke havde bevis til fartøjet og sejlede uden lovpligtig ansvarsforsikring. 

”De 34 andre skippere havde styr på sikkerhed, regler og papirer. Det er glædeligt, at sejlerne i politikredsens farvand generelt overholder de gældende regler, og det skal der lyde stor ros for herfra. Fortsæt med det,” siger Mads Dam.