Politi: Her oplever ekstra mange indbrud

17/12/2021 13:54

|

Christina Hansen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Mange indbrud i Midt- og Vestjylland: Hjælp os med at fange indbrudstyvene: Sådan skriver politiet i en pressemeddelelse.

Over de seneste ugers tid har Midt og Vestjyllands Politi set en stigende tendens med flere indbrud end i samme periode de forgangne år.

Derfor opfordrer vi borgerene til at holde ekstra øje i deres nabolag samt at kontakte os, hvis de ser noget mistænkeligt.

Julen er ofte højtid for indbrud, men allerede i årets første uger af december har vi i Midt- og Vestjyllands Politi set en stigning i antallet af indbrud i sammenligning med de senere år.

Alene den seneste weekend (fredag den 10. – søndag den 12. december) modtog vi anmeldelser om 41 indbrud i private hjem.

Indbruddene er fordelt over hele kredsen og strækker sig fra Silkeborg i øst til Holstebro i vest. Værst stod det i den forgangne weekend til i Struer og Ikast-Brande, hvor der blev anmeldt henholdsvis ti og otte indbrud.

”Det er desværre en kedelig tendens, vi ser i øjeblikket, og derfor opfordrer vi borgerne til at holde ekstra øje ved mistænkelig adfærd,” siger Hans Roost, politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi og leder af efterforskningsafdelingen.

Han uddyber:

”Vi har fra politiets side allerede sat målrettede kræfter ind for at opklare indbruddene og stoppe tyvene – men vi frygter, at de kedelige tendenser kan fortsætte ind i julen, som i forvejen er højtid for indbrud. Derfor skal man endelig ikke tøve med at ringe til os, hvis man ser noget mistænkeligt i sit nabolag. Det er vigtigt for os, at borgerne kan føle sig trygge, og vi kommer altid ud i forbindelse med indbrudssager, så vi kan få søgt efter spor, vi kan bruge i vores efterforskning.

Borgere, der ser noget mistænkeligt, bedes kontakte politiet på telefonnummer 114 – og hellere én gang for meget end én for lidt.

Derudover opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi til, at man sikrer sit eget hjem bedst muligt mod indbrud - se gode råd nederst. Et andet og effektivt redskab er at tilmelde sig Nabohjælp, som flere og flere allerede har tilmeldt sig over de senere år. Læs mere om Nabohjælp på Bo Trygt!'s hjemmeside: nabohjaelp.botrygt.dk.

For yderligere kan pressen kontakte politiinspektør Hans Roost på telefonnummer 51 71 80 40.