Pizzeria udsat for bombeattentat: Nu er tre mænd idømt lange fængselsdomme

15/01/2021 15:36

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Tre mænd i alderen 20 til 23 er blevet fængslet efter at de er fundet skyldige i at have placeret og antændt en bombe på hele to kilo dynamit.

Borgere i og omkring området ved Jyllingevej i Vanløse blev ganske bogstaveligt talt vækket med et brag tidligt om morgenen den 18. september 2019.

En to kilo tung dynamitbombe var blevet placeret i døråbningen for Pizzeria 73 af de tre mænd, og små to minutter senere sprang den kæmpe bombe, og smadrede pizzeriaet fuldstændigt.

Til alt held, var der ikke nogen personer tæt nok på eksplosionen, så ingen kom til skade.

Ikke desto mindre har den voldsomme bombe uden tvivl rystet området, nærmest helt bogstaveligt.

”De tre dømte har gennemført sprængningen uden tanke på de fatale konsekvenser, det kunne have haft. Der går omkring to minutter, fra de antænder bomben, til den eksploderer,” – Lyder det fra Københavns Politi i en pressemeddelelse angående sagen.

”Derfor er det tilfældigheder, der gør, at der ikke befandt sig personer i nærheden, da eksplosionen skete,” – Udtaler Allan V. Kristensen, anklager fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi

Den voldsomme eksplosion resulterede i skader for 8,3 millioner kroner. Selvfølgelig på Pizzeria 73, men også omkringliggende bygninger blev ramt.

Det lykkedes allerede den 9. december samme år for politiet at foretage anholdelserne, og de tre mænd har siddet varetægtsfængslet siden da.

Den ene af de to 20-årige der nu er dømt, får fem års fængsel, den anden 20-årige, og den sidste i gruppen, en 23-årig mand, bliver begge idømt fire års og seks måneders fængsel.