Omfattende bedrageri af særlig grov karakter

10/12/2021 09:11

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Fem mænd er tiltalt i en omfattende sag om blandt andet bedrageri af særlig grov karakter, der starter i retten i Viborg den 15. december.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale i en sag, hvor fem mænd i alderen 27 til 39 år er tiltalt for en række forhold, heriblandt bedrageri af særlig grov karakter.

Alle fem mænd er tiltalt for bedrageri af særlig grov karakter ved at have brugt andre personers Nem-ID til at optage en række lån hos långivere, oprette benzinkort og lignende.

Lån og kreditter, som ingen af dem havde hverken vilje eller evne til at tilbagebetale.

Forholdene omfatter også en række forsøg på lignende. Derudover er flere af mændene tiltalt for andre forhold.

Den 39-årige, som politiet betragter som den ene af to hovedmænd, er desuden tiltalt for bedrageri ved at leje materiel, som ikke blev afleveret tilbage og flere overtrædelser af færdselsloven.

Den 37-årige, som politiet betragter som den anden hovedmand i sagen, er desuden tiltalt for momssvig af særlig grov karakter, besiddelse af narkotika og besiddelse af en totenschlæger.

Den 28-årige er også tiltalt for forsøg på ulovlig tvang.

I alt omfatter anklageskriftet 70 selvstændige forhold om forsøg på bedrageri, bedrageri, bedrageri af særlig grov karakter og momssvig af særlig grov karakter for i alt ikke under 7 millioner kroner, der er foregået i perioden fra oktober 2015 til juli 2019.

De to mænd, som betragtes som hovedmændene, er begge tiltalt i mere 50 bedrageriforhold i sagen.

Sagen begynder den 15. december ved retten i Viborg og der er afsat 19 retsdage. Der forventes at falde dom den 10. februar 2022.