Misbrug af førerkort: En af danmarkshistoriens største sager

18/03/2022 08:45

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

En fynsk vognmandsfamilie blev i går ved retten i Odense dømt for at have misbrugt førerkort og forsøgt at skjule overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne med misbruget.

Specialanklager, Pernille M.A. Moesborg fortæller om sagen, at den udspringer af standsninger foretaget af Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi den 12. februar 2021 på Fynske motorvej. Standsningerne skete efter en længere efterforskning. Efterforskningen viste, at vognmanden selv kørte på sin hustrus førerkort, og at der var mistanke om, at sønnen kørte på sin morfars førerkort. Efterforskningen førte til tiltale mod 5 tiltalte for mere end 700 tiltalepunkter. Indehaverne af førerkortene er tiltalt for at have medvirket til misbruget.

De to mænd, der er tiltalt for misbrug af førerkort har under sagen delvist erkendt sig skyldige, mens førerkortindehaverne har nægtet sig skyldige under sagen.

En enig domsmandsret nåede i sin afgørelse frem til, at de tiltalte skulle dømmes skyldige i alle tiltaler.

Den 46-årige blev idømt 8 måneders fængsel, hvoraf de to måneder skal afsones, mens resten gøres betinget på vilkår om samfundstjeneste. Han skal betale en bøde på 442.000 kr. Han blev frakendt retten til at føre tunge køretøjer i 2 år og frakendt retten til at beskæftige sig med vognmandsvirksomhed i 3 år.

Den 22-årige blev idømt 4 måneders fængsel, der blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste, en bøde på 67.000 kr. og frakendelse af retten til at føre tunge køretøjer i 1 år.

De to førerkortindehavere blev hver idømt 4 måneders betinget fængsel.

Selskabet blev idømt en bøde på 2.137.000 kr.