Indsmugling af 115 kilo amfetamin

03/03/2022 13:34

|

Christina Hansen

Foto: Politi

Mest læste i dag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt to mænd i en sag om indsmugling af amfetamin.

De to mænd blev anholdt i dag klokken ca. 08.30, da National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) slog til i en sag om indsmugling af 115 kg amfetamin, det oplyser politiet en pressemeddelse.

De to anholdte mænd på henholdsvis 33 år og 37 år er sigtet for i perioden fra marts 2020 til april 2020 i fire tilfælde at have foretaget indsmugling af amfetamin, der efter politiets opfattelse efterfølgende er blevet distribueret i Københavnsområdet.

Anholdelserne sker efter en længere efterforskning, hvor det er blevet konstateret, at de to anholdte har benyttet sig af krypteret kommunikation til at organisere og aftale indsmuglingerne. 

Der har i løbet af efterforskningen været et tæt samarbejde med det europæiske politisamarbejde Europol. 

”Organiserede kriminelle bruger i stigende grad forskellige krypterede platforme til at kommunikere. Dels for at holde sig ude af myndighedernes søgelys og dels for at optræde så anonymt som muligt, når de begår deres kriminalitet. Denne sag er dog bare en i rækken af tilsvarende sager, hvor politiet alligevel lykkes med at indsamle de nødvendige beviser,” siger politiinspektør Mads Helios fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

NSK arbejder efter anholdelserne fortsat med sagen, og det kan derfor ikke udelukkes, at sigtelsesgrundlaget udvides, eller der sker yderligere anholdelser.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns byret i dag torsdag den 3. marts kl. 14.00

Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.