Disse lande aflyser danskere rejser til på grund af Omikron

13/12/2021 09:08

|

Christina Hansen

Foto: Arkiv: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Siden Omikron-varianten er opstået og sidenhen har spredt sig, ringer kunderne i stor stil til deres forsikringsselskab for at afbestille deres jule- og shoppingture

De fem lande, som kunderne ofte ringer for at aflyse rejserne til, er:

1.                   England – typisk ture til London for at shoppe

2.                   Tyskland – weekendture til fx julemarkeder

3.                   Norge - juleferie

4.                   Schweiz - juleferie

5.                   Østrig - juleferie

- I øjeblikket er det først og fremmest shopping- og juleture til England – typisk London – som vores kunder aflyser. Dernæst kommer Tyskland, som mange ældre aflyser deres tur til, fordi de ikke er trygge ved at deltage i de traditionelle julemarkeder, siger Maria Bitsch, skadechef for person- og specialskade i Alm. Brand.

- Også juleferierne i Norge, Schweiz og Østrig, hvor mange havde håbet på at fejre højtiden på ski, bliver aflyst i ét væk. Der bliver virkelig afbestilt mange rejser i øjeblikket, og vi hører ikke ret meget fra kunder, der vil se på mulighederne for at ombooke deres rejse, siger Maria Bitsch.

Siden Omikron-varianten blev opdaget i midten af november, har Alm. Brand fået 30 procent flere opkald fra bekymrede kunder. Og antallet af afbestillinger er fulgt med i samme omfang.

Vinterferien spøger også
Og det er ikke kun juleferien, kunderne bekymrer sig om. Også vinterferien trækker panderynker hos danskerne. Kunderne ringer typisk for at blive vejledt om, hvordan de skal forholde sig, inden de bestiller deres vinterferie. Det gælder specielt rejser til Norge, Østrig og Sverige.

- Kunderne er også ofte i tvivl, om de kan eller bør indbetale restbeløbet for indbetalingen på deres rejse. De vil gerne vil være sikre på, at de kan få refunderet hele rejsens værdi, hvis den skulle blive aflyst, siger Maria Bitsch.

I de tilfælde vil det bero på en individuel vurdering af, hvor rejsen går hen – og hvornår – og de nuværende restriktioner på destinationen

- Hvis kunderne først skal afsted til februar eller marts og turen går til Spanien eller Gran Canaria anbefaler vi, at de indbetaler restbeløbet. For lukker landene ned til den tid, vil vi typisk kunne refundere hele beløbet. Her er det altid vigtigt, at man ringer til sit forsikringsselskab, inden man aflyser rejsen, så man er sikker på, at man er dækket som man regner med, siger hun.