Fik at vide han ikke måtte ødelægge det prestigefyldte efternavn: Nu er Mads Laudrup træt

17/11/2023 07:27

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det har ikke altid været lige nemt for Mads Laudrup at være søn af en fodboldlegende.

Mest læste i dag

Mads Laudrup har været bevidst om sit efternavn og den tilknyttede prestige siden barndommen. Men det tog ikke lang tid, før han indså, at dette også medførte en række udfordrende spørgsmål og et betydeligt pres.

At vokse op som søn af den legendariske fodboldspiller Michael Laudrup i offentlighedens søgelys har ikke altid været let for Mads. Han er gentagne gange blevet konfronteret med det samme spørgsmål: "Hvordan er det at være Michael Laudrups søn?"

I et interview med Jyllands-Posten deler Mads Laudrup sin træthed og udmattelse over konstant at skulle tackle spørgsmål om livet som søn af en fodboldlegende. Han mener, at spørgsmålet om at være "Michael Laudrups søn" er ved at være forældet og minder om begivenheder, der ligger langt tilbage i fortiden. Han har tidligere beskrevet, hvordan fodbold sjældent er et dominerende emne derhjemme, da familien har været mættet af det i årevis.

"Jeg har simpelthen ikke lyst til at tale mere om, hvorfor 'Thunø', mit mellemnavn, stod bag på trøjen til indendørsfodboldturneringerne, eller hvordan det føltes, når han (Michael Laudrup, red.) stod ude på sidelinjen under juniorkampene i KB. Jeg respekterer, at nogle finder det interessant, men jeg synes, det er ligegyldigt, da det relaterer sig til begivenheder og situationer, der ligger 15 år tilbage."

I løbet af sin opvækst har Mads også bestræbt sig på ikke at overvurdere sin egen betydning på grund af det berømte efternavn. Navnet har både åbnet døre for ham og præsenteret ham for livets udfordringer.