Jeg er dyrlæge: Her er de 5 hunderacer, jeg aldrig ville eje - de er svære at håndtere

12/05/2024 10:32

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En dyrlæge har peget på de fem hunderacer, han aldrig ville eje, fordi de er svære at håndtere.

Mest læste i dag

Ben, der er dyrlæge, har delt en liste over de hunderacer, som han ikke selv ville have. I en video på TikTok hævdede han, at mange "undervurderer" dem.

1. Husky

Hundeeksperten sagde, at de er "super søde hvalpe" og "smukke hunde". Han tilføjede, at de kan blive meget loyale kæledyr.

"Men de er virkelig ikke for alle. For et par år siden var der en stor stigning i deres antal. De og andre ulvelignende hunde blev brugt i store serier og shows som Game of Thrones og Twilight," sagde han.

"I årene derefter så dyreinternater flere og flere af disse hunde blive afleveret af deres ejere, som ikke kunne klare dem."

Han sagde, at de har brug for masser af motion, og en fem eller ti minutters gåtur rundt om blokken er ikke nok.

"Du skal huske på, at disse hunde er avlet til at trække slæder over lange distancer i kolde vejrforhold. Hvis de ikke holdes aktive eller stimulerede nok, keder de sig bare og begynder at vise uønsket adfærd," sagde han.

"De bliver meget nemt overvægtige - så medmindre du har to timer hver dag til at motionere din hund, er en husky måske ikke noget for dig."

2. Adopterede hunde

Ben sagde, at adopterede hunde fra internater ikke er for alle. Det kan være en anelse kontroversielt, da mange organisationer går ind for, at man skal vælge disse hunde.

"Jeg møder mange kæledyrsejere, der har reddet gadehunde fra østeuropæiske lande som Rumænien. Det kan virke som en rigtig god ting at gøre og er ofte en lettere proces end at redde fra et internat. Men mange af disse hunde er ikke egnet til livet som kæledyr," sagde han.

Han tilføjede, at mange tidligere gadehunde viser sig at være "ekstremt ængstelige" og have "alvorlige adfærdsproblemer".

"Ofte skyldes dette simpelthen, at de ikke har været socialiseret med mennesker. Dette skal ske før hunden er tre til fire måneder gammel, hvis den ikke skal være bange for mennesker," lød det.

3. Cockapoo

Disse hunde er "fantastiske familiehunde", men er "meget energiske", sagde han.

"Jeg synes, de er fantastiske familiehunde - men de undervurderes ofte. Med dette mener jeg, at nogle mennesker tror, de automatisk bliver lettere at have som kæledyr, fordi det er en lille hund," sagde han.

"Men det er en krydsning mellem en puddel, som er meget intelligent, og en meget energisk cocker spaniel - så de er bestemt ikke skødehunde. Det er også en almindelig misforståelse, at de er allergivenlige og fine at leve med for folk med hundeallergi. Men der er meget lidt bevis for at støtte dette."

4. Tysk hyrdehund

Sundhed er en vigtig faktor, når det kommer til at have en tysk hyrdehund, sagde han.

"Der er en lang liste over sundhedsproblemer, som de genetisk er disponerede for. Mange af disse kan ikke testes, men hofte- og albuedysplasi er et massivt problem i racen - og de kan screenes," sagde han.

"Så sørg for, at begge forældre er blevet screenet for disse problemer og har gode resultater, hvis du vil have en.  De er ofte meget beskyttende overfor deres ejere og kan være ret aggressive hos dyrlægen. De er store livlige hunde, så det er vigtigt, at de er godt trænet og socialiseret fra en ung alder - især hvis der er børn i huset."

5. Fransk bulldog

Eksperten sagde, at franske bulldogs kan være meget dyre - ikke blot at købe, men også i form af dyrlægeregninger osv.

"Chancerne er, at dine dyrlægeregninger over din hunds levetid vil være betydeligt højere end gennemsnittet. At have en hund, der aldrig er helt rask og måske har en kort levetid, kan også lægge et stort følelsesmæssigt pres på kæledyrsejere," sagde han.