Er en fugl fløjet ind i et vindue? Så begrav den ikke

04/03/2024 14:10

|

Nicolai Busekist

Det kan ske, at en fugl flyver ind i et vindue, som du sidder bag. Hvis det sker, så skal du holde igen med at begrave den.

Mest læste i dag

En fugl, der tilsyneladende er livløs, kan stadig være i live. Derfor er det vigtigt, at du holder dig tilbage fra at begrave den med det samme. Hvis du er for hurtigt ude, kan du ende med at begrave en fugl, der stadig er i live.

En fugl, der er fløjet ind i et vindue og derfor er faldet livløs til jorden, bør ikke begraves med det samme.

Sådan lyder det fra Turku Dyreværnsforening om i et opslag på det sociale medie Facebook.

Dette skyldes, at den stadig kan være i live, selvom den ser ud til at være livløs. Fuglen har dog brug for tid til at komme sig. Det får den ikke lov til, hvis du beslutter dig for at begrave den med det samme. Derfor skal du naturligvis holde dig fra at gøre det.

"Ofte vil en fugl, der først virker fuldstændig livløs, vågne op og flyve glad væk," lyder det fra dyreværnsforeningen.

Hvis fuglens nakke ikke er brækket, anbefales det altid først at placere fuglen i for eksempel en papkasse med et håndklæde i bunden, og tage fuglen indenfor i varmen og mørket for at komme sig.

Dyreværnsforeningen råder til at lade fuglen være i fred i kassen i mellem halvanden og to timer. Derefter bør den være i stand til at flyve igen.

"Giv ikke fuglen mad eller vand," meddeler dyreværnsforeningen.

Man ved, at fuglens nakke er brækket, hvis dens hoved vrikker frit fra side til side.

Ifølge dyreværnsforeningen er det også en god idé at tage fuglen indenfor og placere den i en kasse, da en hjælpeløs fugl udendørs vil være et let bytte for katte og andre dyr.