Tegn på, at du skal tage forbi en optiker

18/05/2023 09:52

|

Mikkel Preisler

Foto Pexels

Mest læste i dag

Der er rigtig mange, der tøver med at svinge forbi en optiker, for at få foretaget en synstest. Det kan der være flere grunde til, men mange er slet ikke klar over, at de har brug for det. Tværtimod tror de, at deres syn er, som det skal være.

I mange tilfælde ender disse personer dog med at få sig lidt af et chok, når de først kommer forbi en optiker. Her er der mange af dem, der finder ud af, at deres syn faktisk er dårligt. Overvejer du at få udført en gratis synstest af en optiker, bør du ikke tøve, hvis du udviser et af nedenstående tegn.

Har du svært ved at se langt?

Hvis du oplever, at du har svært ved at se langt, er det vigtigt at få udført en synstest. Det kan f.eks. komme til udtryk, når du kører bil. Har du svært ved at se andre biler eller vejskilte, der er langt fremme, er det et tegn på nedsat synsevne. Derfor er det vigtigt, at du reagerer på det.

Her er det vigtigt at slå fast, at det kan være direkte farligt at køre bil, hvis dit syn ikke er optimalt. Du bringer ikke blot dig selv i fare, men også de andre, der færdes i trafikken. Netop derfor bør du ikke tøve med at bestille en synstest.

Oplever du, at dit syn er sløret?

Der kan være flere årsager til, at du oplever, at dit syn er sløret. Hvis det opstår, når du kigger mod et objekt, der er langt væk, kan du være nærsynet. Det kan også skyldes en bygningsfejl i øjet. I begge tilfælde er det afgørende, at du besøger en optiker – og eventuelt også en øjenlæge.

Er dit syn sløret, vil det sandsynligvis også være til stor gene for dig i dagligdagen. Derfor vil det forøge din livskvalitet, hvis du investerer i et par briller eller kontaktlinser.

Har du ofte ondt i hovedet?

Ikke alle er klar over det, men hovedpine er faktisk et af de mest almindelige tegn på dårligt syn. De fleste problemer med synet kan resultere i hovedpine, men det er især tilfældet for langsynethed. Er du langsynet, er hovedpine derfor et almindeligt tegn, hvis du ikke har briller eller kontaktlinser.

Har du siddet ved din computer i mange timer? Eller har du brugt mange timer med en bog? Og oplever du efterfølgende hovedpine? I så fald kan det ikke udelukkes, at du er langsynet. Derfor anbefales det, at du får bestilt tid hos en optiker.