Med heathunting kan du finde gode kandidater til en stilling

23/11/2022 10:10

|

senestdk

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Annoncørbetalt indhold

Har du brug for nye medarbejdere? Det tager tid at finde nye medarbejdere og derfor skal du afsætte tid til at afholde samtaler. En del virksomheder er begyndt at bruge headhunting, så de ikke selv skal stå for at finde rette kandidater. At headhunte betyder at et rekrutteringsfirma sørger for at finde folk, der kan passe til stillingsopslaget. Derfra arrangerer rekrutteringsfirmaet et møde med dig som chef således, at begge parter kan se hinanden an og se om der er et match. 

Mange vælger headhunting 

Mange virksomheder foretrækker headhunting, da det gør det nemt for dig som chef. Du kan koncentrere dig om dine egne arbejdsopgaver og stole på, at fagfolkene hos rekutteringsfirmaet har styr på at finde kandidater, der matcher stillingskriterierne. Headhunteren plejer at få en snak med mulige kandidater for at høre om de er interesserede i at komme til samtale. Mange bruger Linkedin til at finde mulige kandidater, da du på folks profiler kan se hvad de har stående på deres CV.

Få en snak med et godt rekrutteringsfirma 

Som virksomhedsejer er der mange slags rekrutteringsfirmaer som du kan kontakte og lave en aftale med. I den indledende samtale bliver der snakket om hvad forventningerne er til samarbejdet, hvad der er behov for samt hvad eksperten præcis skal finde af kandidater. Hvis du har en god mavefornemmelse med fagpersonen du snakker med samt har en god mavefornemmelse, så gælder det om at få lavet en aftale med det samme. 

Det er populært at finde kandidater på denne måde 

Headhunting er det nyeste nye og dermed noget som mange virksomheder benytter sig af. I stedet for at bruge en masse tid på at sortere i tonsvis af ansøgninger, er det muligt at hyre en fagperson, der kan finde de rette kandidater til dit stillingsopslag. I en virksomhed er der generelt fart over feltet med den daglige drift. Derfor er der dårlig nok tid til at bruge tid på at afholde samtaler, da der er andre vigtige arbejdsopgaver at holde styr på.

Få skrevet stillingsopslaget med det samme, så din fagperson kan komme på jagt efter gode kandidater. Lige så snart der er fundet en række kandidater, kan du få en snak med de forskellige for at høre hvad de kan tilbyde din virksomhed.