Par finder ud af at de er fætter og kusine: Deres beslutning vil efterlade dig målløs

23/09/2023 13:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
Dette er den type scenario, der kan gøre ægtepar nervøse - forestil dig, at du opdager, at du er i familie med din ægtefælle.

Mest læste i dag

Selvom det måske virker utroligt, har det faktisk tidligere fundet sted. I Brasilien engang gjorde et ægtepar den hjerteknugende opdagelse, at de faktisk var adskilte søskende, som deres mor havde efterladt sammen. De havde indgået ægteskab og grundlagt en familie, før de blev konfronteret med denne chokerende erkendelse.

På den anden side er der et par på TikTok, som oplevede en mindre chokerende, men stadig overraskende opdagelse: de var kusiner og havde været lykkeligt gift i tre år.

I en viral video, som mere end 5,7 millioner mennesker har set, står parret ved siden af hinanden. Efter at have delt et kys afslører de med følgende billedtekst: "Mere end 3 år ind i vores ægteskab, og vi har netop opdaget, at vi er fætter og kusine."

Det er åbenlyst, at de er fast besluttet på at blive sammen, uanset hvad.

Desværre delte parret ikke detaljer om, præcis hvordan de er beslægtede, hvilket har efterladt mange seere i en tilstand af spekulativ ophidselse om omfanget af deres slægtskab.

Selvom detaljerne er uklare, giver lovgivningen i Utah og parrets beslutning om at forblive sammen nogle antydninger. I denne stat er det ulovligt og betragtes som en forbrydelse at gifte sig med en første fætter eller nærmere slægtning. Dog er ægteskaber mellem personer, der er mere fjernt beslægtede, tilladt.

For at præcisere, er en første fætter dit onkels eller tantes barn, mens 'en gang fjernet' betyder, at det er barnet af din første fætter. En anden kusine ville være børnene af dine forældres første fætre.

Desuden er der et lovmæssigt smuthul i Utah, hvis du skulle finde dig selv i en romantisk forbindelse med din første fætter: Hvis begge individer er over 65 år, tillader loven ægteskabet. Og hvis de er over 55, kan de gifte sig, hvis retten konkluderer, at de ikke kan få børn.