Den var så lille som en negl, da hun fandt den på sin gåtur gennem skoven

14/10/2023 08:49

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Se hvilket sjovt lille dyr, den er blevet til.

Mest læste i dag

Under en vandretur i skoven blev en kvinde behageligt overrasket, da hun opdagede en bitte lille væsen liggende på skovbunden. Denne mikroskopiske skabning syntes skrøbelig og fortabt. Uden klar identifikation tog hun den under sin vinge med det formål at give den en chance for at overleve.

Overraskende nok viste det sig senere, at den lille skabning var intet mindre end en flyvepungegern, en af verdens mest ørsmå pungdyr, som svæver i luften. Uden at have nogen anelse om, hvordan man skulle tage sig af et så usædvanligt væsen, besluttede hun at transportere det til en dyrebeskyttelsesinstitution, hvor det blev døbt med det elskelige navn "Boop."

Her voksede den lille flyvepungegern op i omgivelser fyldt med omsorg og kærlighed, inden den igen blev sat fri i naturen.

Ifølge Wildlife Queensland er flyvepungegern næsten mus-størrelse med gråbrun pels på ryggen og en hvid underside. Deres mest karakteristiske kendetegn er de lange, fjeragtige haler, der ligner børster og er hårløse, bortset fra de lange, stive hår langs siderne, der skaber et fjerlignende udseende. Mellem deres for- og bagben besidder de hudfolder, der strækker sig ud, når de svæver gennem luften - normalt i en imponerende afstand på 14 meter.

Foto: Shutterstock.com

Flyvepungegerns små fødder minder om frøfødder, men i stedet for skæl, er de dækket af pels. Derudover har de store puder på deres tæer med tandlignende riller nedenunder, der muliggør deres evne til at klatre på næsten enhver overflade.

Disse små pungdyr er alsidige i deres kost og nyder alt fra pollen, frø, honningdug, nektar til insekter. Deres lange, børstelignende tunge hjælper dem med at indfange deres føde, og pollen, der klæber til deres pels, fungerer som en senere snack.

Flyvepungegern er indfødte i Australien og trives primært langs østkysten, i områder som Queensland, New South Wales, Victoria og South Australia. De trives i skove, regnskove og skovområder, men det er ikke usædvanligt at finde dem i parker eller endda i folks haver. Nogle gange foretrækker de mærkelige steder som telefonbokse eller hustage som deres hjem.

Disse usædvanlige væsner er uden tvivl enestående i dyreverdenen med deres minutiøse størrelse og bemærkelsesværdige evne til at svæve gennem luften, og de tilfører en særlig form for magi til de australske skove, som de kalder deres hjem.

I Danmark er det muligt at have en beslægtet art af flyvepungegern som kæledyr, ofte kendt som "Sugar Glider."